Dominic Fritz despre digitalizarea Primăriei Timișoara: din aproape 90.000 de adrese trimise...

Dominic Fritz despre digitalizarea Primăriei Timișoara: din aproape 90.000 de adrese trimise administrației, sub 3% au fost expediate online

2
DISTRIBUIȚI

Încercare eșuată a primarului Dominic Fritz de a organiza, luni, o ședință online cu toți angajații municipalității. Fragilitatea sistemului digital din Primăria Timișoara este una dintre problemele care edilul-șef consideră că trebuie rezolvate cât mai repede.

„Ieri am vrut să fac o adunare generală a funcționarilor din primărie, pentru a da niște direcții, pentru a discuta cu angajații ce vrem să schimbăm în acest an, cum putem să slujim mai bine comunității. Din păcate când toată lumea a încercat să intre pe zoom, serverul a avut un crash și căutăm acum o soluție pentru a ne putea întâlni zoom fără să prăbușească sistemul digital din primăriei.


Aici vedem un mare potențial de digitalizare a Primăriei Timișoara. L-am rugat pe consilierul meu personal Val Mureșan, în ultimele săptămâni, care a fost manager general la Intel România, să lucreze în primul rând la un raport de digitalizare”, a declarat, marți, primarul Dominic Fritz.

Edilul-șef al Timișoarei a mai precizat că în primărie au intrat 89.436 de adrese anul trecut. Din aceste aproape 90 de mii de solicitări pentru diverse servicii, mai puțin de 3% au venit online. Mai exact, 2,68%. În schimb, au venit mai multe pe fax, 5,6%. Mai bine de 90% dintre petiții sunt aduse personal de timișoreni sau de curieri.

„Asta bineînțeles înseamnă timp de așteptare la Camera 12, înseamnă multe hârtii și multă muncă pentru funcționarii de aici. Asta duce la o situație în care funcționarii sunt încurajați să lucreze în continuare cu hârtii. Am o statistică pe mail. Din aproximativ 600 de angajați, doar 27 de angajați trimit mai mult de două mailuri pe zi, iar 108 angajați au trimis un mail pe zi în medie. Vrem să încurajăm să se folosească mailul, nu scrisori. O să revizuim politica de site-uri a primăriei, vrem să avem o singură intrare digitală în primărie, este o mare prioritate în acest an”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Acesta este de părere că multe disfuncționalități pe care le vedem acum în oraș, în primărie și în relația cu cetățeanul vor dispărea odată cu digitalizarea instituției.

2 COMENTARII

  1. Da-te-n spanac de papagal cu intalnirile tale online!
    Tin sa iti reamintesc ca au trecut 3 luni de la alegeri si nu ai miscat o lopata de pamant la Pasajul Solventul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.