Cătălin Iapă și Eva Andreaș, contre pe tema activității ISC la Timișoara:...

Cătălin Iapă și Eva Andreaș, contre pe tema activității ISC la Timișoara: „S-a ajuns în această situație din cauza incompetenței unor angajați din primărie, printre care și Cătălin Iapă”

0
DISTRIBUIȚI

Cătălin Iapă, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării și fost consilier personal al fostului primar Nicolae Robu, a lăudat într-un mesaj postat pe o rețea de socializare inițiativa noului său șef, Cseke Attila, de a desființa structurile regionale ale Inspectoratului de Stat în Construcții. În prezent, ISC are atât aparat central, cât și inspectorate regionale și județene, iar o analiză asupra activității inspectoratului a relevat o suprapunere a atribuțiilor la nivel central, regional și județean, a spus ministrul Dezvoltării.

În mesajul său, Iapă vorbește despre ISC Vest, cu care a avut de a face atât din postura de consiler al primarului Timișoarei, cât și ca secretar de stat. „În particular, cunosc activitatea ISC din regiunea Vest, fiind structură în subordinea ministerului unde ocup poziția de secretar de stat, și aici, pe lângă faptul că structura regională cheltuie mulți bani, de-a lungul timpului au acționat și împotriva orașului. De exemplu, au acționat împotriva orașului când au blocat Planul Urbanistic General al Timișoarei pentru o perioadă de câteva luni, împreuna cu doamna prefect de atunci, din Guvernul PSD, Eva Andreaș, pierzând în final în instanță, dar pe timpul procesului a fost afectat negativ întreg sectorul de construcții din Timișoara”, a scris Cătălin Iapă pe Facebook.

Trei zile mai târziu, Eva Andreaș a reacționat și a explicat din punctul de vedere al instituției pe care o reprezenta atunci situația invocată de Iapă.


Tot într-un mesaj pe Facebook, fostul prefect a explicat cronologia evenimentelor, începând de la adresa trimisă de ISC Prefecturii Timiș, în februarie 2019, în care se spune că prelungirea PUG-ului nu are avizul Ministerului Dezvoltării. Apoi, pe 5 martie 2019, Ministerul Dezvoltării comunică Primăriei Timișoara că este nevoie de aviz pentru prelungirea PUG-ului și solicită un punct de vedere al arhitecului șef. Două zile mai târziu, Prefectura Timiș trimite o adresă către Primăria Timișoara prin care solicită să se comunice dacă s-au întreprins măsurile pentru obținerea avizului de la Ministerul Dezvoltării, iar răspunsul Direcției de Urbanism din PMT a venit în 15 aprilie, acesta fiind că sunt în faza de obținere a mai multor avize, printre care și cel de la minister.

„Până în luna iulie a anului 2019, nu ni s-a mai comunicat nimic legat de acest subiect, adică nu am primit niciun răspuns, astfel că Instituția Prefectului a atacat în contencios administrativ hotărârea de consiliul local privind prelungirea PUG-ului. Prefectul este garantul respectării legilor, iar PMT nu e exceptată de la respectarea legilor! În timpul procesului ni s-a comunicat că Primăria Timișoara a depus solicitarea pentru obținerea avizului necesar de la Ministerul Dezvoltării în 4 septembrie 2019, deci cu mult după începerea procesului, adica după suspendarea PUG ului de către instanță. Da, acțiunea a fost respinsă pe motiv ca a fost introdusă peste termenul de 6 luni, timp în care Instituția Prefectului a așteptat un răspuns de la Primaria Timișoara. Avand în vedere că avizul a fost obținut, asigurându-se respectarea prevederilor legale, in considerarea practicii judiciare si a efectelor care le ar fi avut continuarea procesului, nu am dispus formularea unui recurs in cauză!”, a transmis Eva Andreaș.

„Exact așa au stat lucrurile, nimeni nu a vrut să blocheze acțiunile Primăriei Timișoara, ajungându-se în această situație din cauza incompetenței unor angajați din PMT printre care și Cătălin Iapă. Iar acest lucru l-a recunoscut chiar fostul primar în cadrul unei discuții pe care am avut-o cu dânsul în încercarea de a rezolva cât mai rapid lucrurile”, a mai scris fostul prefect de Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.