Număr record de vaccinuri anti-COVID administrate în Timiș în ultimele 24 de...

Număr record de vaccinuri anti-COVID administrate în Timiș în ultimele 24 de ore. O mare parte, la „maratonul vaccinării” de la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

La „maratonul vaccinării” de la Centrul Regional de Afaceri s-au vaccinat, de vineri până azi dimineață la ora 10, peste 4.200 de timișoreni într-o acțiune inedită la care participă sute de voluntari din toate spitalele Timișoarei și din Universitatea de Medicină și Farmacie.

În ultimele 24 de ore, în Timiș au fost administrate 6.434 de doze de vaccin anti-COVID-19, dintre care 2.405 doar la CRAFT.

Timișoara a ajuns la cea mai mică rată de infectare înregistrată din octombrie anul trecut până acum, ceea ce înseamnă că de astăzi se pot redeschide restaurantele, cinematografele, sălile de spectacol cu un grad de ocupare de maxim 30%.

Primarul Fritz a vizitat și sâmbătă centrul de vaccinare de la CRAFT și descrie acțiunea desfășurată în premieră în țara noastră drept „un weekend de speranță”.

„Am trecut și eu să vorbesc cu cadrele medicale și cetățeni vaccinați. Oamenii sunt impresionați de cât de simplu merge, mai ales că nu trebuie nici programare. Este o atmosferă aparte, degajată, cu un entuziasm calm. Deși fiecare se vaccinează singur, se simte acel spirit de comunitate de care ne este atât de dor după acest an de distanțare. Se simte spiritul Timișoarei. Pandemia încă nu a trecut. Încă este mare rata de infectare, deci trebuie să respectăm regulile de igienă în continuare.


Încă suntem doar o minoritate care au reușit să se vaccineze, deci trebuie să explicăm în continuare cât de important este vaccinul pentru a ne proteja. Până mâine la ora 8.00 dimineața mai este deschis la maraton, apoi continuăm în centrele de vaccinare existente”, a transmis primarul Dominic Fritz duminică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.