Restricții „relaxate” la Timișoara: magazinele vor fi deschise mai mult, se poate...

Restricții „relaxate” la Timișoara: magazinele vor fi deschise mai mult, se poate circula mai târziu în timpul săptămânii

0
DISTRIBUIȚI

Scăderea ratei de infectare cu coronavirus în mai multe localități din județ au dus la relaxarea parțială a restricțiilor, inclusiv în Timișoara, începând de mâine.

„În următoarele UAT-uri se vor aplica pentru 14 zile măsurile de protecție aferente localităților cu incidența între 4 și 7,5/1000 de locuitori: municipiul Timișoara, Săcălaz, Sânmihaiu Român, Giroc, Moșnița Nouă, Jebel și Orțișoara”, a transmis Prefectura Timiș.

Astfel, în Timișoara magazinele vor fi deschise până la ora 21.00 în timpul săptămânii, limita de până acum, ora 18.00, rămânând valabilă doar pentru weekend (vineri – duminică).


Excepțiile de la această regulă sunt, ca și până acum, cabinetele medicale, farmaciile, benzinăriile, livratorii la domiciliu și transportul organizat de persoane. La fel, de luni până joi se paote circula fără restricții în intervalul orar 05:00 – 22:00, dar pentru weekend rămâne intervalul 05.00 – 20.00, pe timpul nopții fiind permise deplasările doar pentru motive întemeiate, cu declarație pe proprie răspundere și/sau adeverință de la angajator.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori a scăzut constant la Timișoara în ultimele două săptămâni, fiind astăzi de 5,42/1.000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.