A treia cerere de insolvență pentru lanțul de săli de sport Smartfit...

A treia cerere de insolvență pentru lanțul de săli de sport Smartfit din Timișoara. Ce a descoperit Antifrauda

0
DISTRIBUIȚI

 

 

Administratorul Smart Fitness Studio SRL, care administrează cele trei săli de fitness din Timișoara sub brandul Smartfit, au depus la Tribunalul Timiș a treia solicitare de intrare în insolvență a companiei. Vă reamintim că au mai existat două cereri făcute de firmele controlate de asociatul majoritar Cosmin Șorban aflat într-un conflict deschis cu asociatul minoritar Silvia Irimescu (soția lui Răzvan Irimescu, partenerul de business al Șorban), dar ambele cereri au fost respinse de Curtea de Apel Timișoara.

În cererea de intrare în insolvență se susține că activitatea companiei a fost afectată de pandemie și de oprirea pe perioade lungi a activității, fapt ce a dus la acumularea de datorii de peste 12,6 milioane lei.


Apar și informații despre controlul efectuat de Antifrauda în septembrie 2019.  Documentul depus la instanță arată și faptul că după controlul a fost emisă o declarație de impunere ”prin care Societatea a fost obligată la plata unei sume totale de 2.001.584 lei, la care se adaugă penalități în sumă de 1.362.566 lei”. La vremea respectivă, Silvia Irimescu îl acuza pe Șorban de faptul că ”nu acționează cu bună credință pentru interesele firmei, ci doar pentru interesele sale personale. Vă dau un singur exemplu – în dosarul în care se judecă  excludere a acestuia din firmă a fost încuviinţată o probă cu expertiza contabilă, în cadrul căruia expertul asistent angajat de noi a observat o multitudine de nereguli. Spre exemplu, scotea din firmă sume exorbitante (800.000 lei pe zi) cu titlu de “cheltuieli administrator”, neînsoțite de documente justificative, pentru ca peste câteva zile sau chiar în ziua următoare, aceste sume să se întoarcă în societate cu titlu de creditare din partea asociatului”. Șorban susținea că după controalele celor de la Antifrauda ”nu au fost identificate nereguli”. lucru contrazis acum de chiar susținerile administratorului firmei.

Tribunalului Timiș i se solicită să admită un plan de restructurare a companiei în baza unui plan de restructurare care urmează să fie prezentat instanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.