Ludovic Orban, întâlnire la Timișoara cu Alin Nica, Dominic Fritz și Zoltan...

Ludovic Orban, întâlnire la Timișoara cu Alin Nica, Dominic Fritz și Zoltan Nemeth: „Există disponibilitate clară din partea Guvernului pentru a finanța obiective importante de investiții”

0
DISTRIBUIȚI

Președintele Camerei Deputaților, liberalul Ludovic Orban, se află sâmbătă la Timișoara. Acesta s-a întâlnit la Palatul Administrativ cu președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și prefectul județului, Zoltan Nemeth.

Au fost abordate subiecte precum infrastructura din Timiș și situația Capitalei Culturale Europene.

„Am purtat o discuție despre proiectele importante pentru municipiului Timișoara, pentru județul Timiș, în special proiecte de infrastructură, indiferent că e vorba de infrastructură de transport, infrastructură de sănătate, infrastructură sportivă, precum și alte teme legate de anumite legi și îmbunătățirea legislației în diferite domenii. Sigur că am trecut în revistă proiectul sălii polivalente și proiectul stadionului. Există disponibilitate clară din partea Guvernului pentru a finanța aceste obiective importante de investiții pentru Timișoara, ele aflându-se în diferite faze de pregătire a proiectelor”, a declarat, sâmbătă, la Timișoara, Ludovic Orban.

Președintele Camerei Deputaților a mai spus că, în ceea ce ce privește infrastructura de transport, a discutat cu oficialitățile timișene despre mai multe proiecte, cum ar fi legătura la autostradă în zona de nord.

„De asemenea, am discutat despre proiectul autostrăzii Timișoara-Moravița.


Aici, împreună cu domnul președinte al Consiliului Județean, domnul primar și domnul prefect am discutat despre necesitatea includerii unei centuri cu profil de autostradă în vestul Timișoarei, care practic să asigure conectarea între Autostrada Timișoara-Moravița și Autostrada A1, care este un proiect extrem de important. În ceea ce privește legătura Timișoara-autostradă, proiectul este într-un stadiu destul de avansat și sunt convins că se va ajunge într-un timp foarte scurt la începerea lucrărilor de execuție. De asemenea, pot să vă spun de centura care este în lucru, că este practic un progres de 26%, că aproape toate lucrările complexe de relocare a utilităților care au apărut, care nu au fost identificate în faza inițială a studiului de fezabilitate, sunt în faze avansate cu documentațiile pregătite și se poate emite ordinul de începere a lucrărilor”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Acesta a discutat cu primarul Timișoarei despre necesitatea construirii unui spital municipal nou, care să includă toate cele 13 secții răspândite prin oraș, cu fonduri de la PNRR, dar și despre o rectificare bugetară pentru proiectele culturale, nu doar pentru infrastructura culturală, pentru care există alocări de bani.

Cu liderul CJ Timiș, Orban a discutat despre Secția de Mari Arși de la Spitalul Județean, dar și despre realizarea Institutului Oncologic în clădirea abandonată de pe Calea Torontalului.

Cu prefectul Zoltan Nemeth, președintele Camerei Deputaților  a purtat discuții pe marginea unor acte normative, cum ar fi anularea autorizației de construcție de către prefect ca urmare a sesizării Inspectoratului de Stat în Construcții.

La finalul vizitei de la Consiliului Județean, Alin Nica și Ludovic Orban se vor deplasa pe șantierul Centurii de Sud.

„Nu sunt mulțumit de ritmul în care merg lucrările merg în acest obiectiv foarte important pentru Timișoara și județul nostru. Dacă în toamnă când am mers pe șantier erau realizate lucrările în proporție de 23%, acum la jumătatea anului, avem un progres de aproximativ 27% realizat. Vrem să vedem din partea constructorului de ce este acest ritm lent de lucru în ultimele luni, când au avut vreme bună, să dăm un impuls acestui proiect important”, a mai precizat liderul CJ Timiș, Alin Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.