Noi premiere pe scenele teatrelor timișorene. Când sunt programate spectacolele

Noi premiere pe scenele teatrelor timișorene. Când sunt programate spectacolele

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-474445697">
Don Juan

Sfârșitul acestei luni aduce timișorenilor două premiere teatrale, oferite de Teatrul Național „Mihai Eminescu” și Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara.

„Don Juan”, un spectacol contemporan pus în scenă după o idee de Max Frisch și pe un scenariu de Ion-Ardeal Ieremia, care semnează deopotrivă regia artistică și ilustrația muzicală, va fi jucat în sala mare a teatrului național în 26 și 27 iunie, de la ora 19,00. Scenografia, realizată de Corina Grămoșteanu, este, de asemenea, o impresionantă asociere de baroc și modern, iar rolul lui Don Juan este interpretat de nimeni alta decât Claudia Ieremia, alături de care vor juca numeroși actori cunoscuți ai teatrului național. Biletele pot fi cumpărate online, pe www.tntimisoara.com, sau de la agenția teatrului, numărul locurilor fiind limitat în funcție de normele sanitare în vigoare.

O nouă premieră a teatrului maghiar, spectacolul „Nimic”, pus în scenă după controversatul roman al scriitoarei Janne Teller apărut în anul 2000, va fi prezentată publicului în grădina de vară a fostului cinematograf Arta, în 29 iunie, de la ora 20,00, următoarea reprezentație fiind programată în 30 iunie, la aceeași oră. Adaptarea scenică a spectacolului îi aparține lui Orbán Enikö, regia este semnată de Balázs Attila, scenografia și costumele au fost realizate de Iuliana Vîlsan iar muzica îi aparține lui Cári Tibor. Romanul, care ridică întrebări fundamentale pentru adolescenți despre modul de a vedea lumea, concepte morale sau experimentarea propriei puteri sau neputințe, a fost inițial interzis, dar ulterior a fost premiat și a devenit chiar lectură obligatorie în școli, iar transpunerea scenică a fost o provocare atât pentru regizor cât și pentru cei mai tineri actori ai teatrului.

Spectacolul, tradus în limba română, se desfășoară cu respectarea normelor în vigoare cu privire la numărul celor care au acces în grădina de vară, iar biletele sunt disponibile online, pe www.biletmaster.ro sau la casieria teatrului.

Foto: Adrian Pîclișan (teatrul național), Petru Cojocaru (teatrul maghiar)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.