Planuri la CJ Timiș pentru domeniul sanitar, cu bani europeni. De ce...

Planuri la CJ Timiș pentru domeniul sanitar, cu bani europeni. De ce nu vor mai fi nevoiți pacienții să meargă la Szeged sau la Cluj-Napoca

0
DISTRIBUIȚI

Cu bani de la PNRR, președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, dorește înființarea unui Centru de reproducere umană pentru că oamenii merg la Szeged pentru astfel de servicii.

„Nu mi se pare normal ca un centru medical regional cum este Timișoara să nu aibă o astfel de facilitate pentru cetățenii săi”, a declarat, vineri, liderul CJ Timiș, Alin Nica.

Pe lista cererii de finanțare în domeniul sanitar se află și reabilitarea completă a clădirii Spitalului Județean, instalații electrice, reabilitare saloane, săli de operații, holuri.


Noua maternitate Bega va funcționa acolo.

Un alt proiect foarte important din domeniul Sănătății pentru care se dorește obținerea de bani prin PNRR este Institutul Oncologic Regional Timișoara.

„Timișoara și Timișul sunt printre zonele cu cea mai mare incidență a cancerului pulmonar din țară, ceea ce ridică multe semne de întrebare și decât să meargă oamenii la Cluj sau în străinătate să se trateze, am prefera să avem aici un pol de cercetare și inovare în domeniul tratării cancerului. Lupta împotriva cancerului este o prioritate la nivel european”, a afirmat Alin Nica.

Tot cu bani europeni, CJT dorește să realizeze Centrul de recuperare și fizioterapie de la Lovrin, o secție a Spitalului Județean, care se dorește a fi dezvoltat de acolo pentru a profita de apele termale de acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.