Zeci de migranți Afganistan, India, Libia și Pakistan, opriți la granița de...

Zeci de migranți Afganistan, India, Libia și Pakistan, opriți la granița de vest noaptea trecută. Timișean reținut pentru trafic de migranți

0
DISTRIBUIȚI

Două grupuri de migranți, unul care încerca să intre ilegal în România din Serbia, altul care încerca să iasă ilegal din România spre Ungaria, au fost oprite de polițiștii de frontieră noaptea trecută.

„În data de 11.06.2021, ora 04.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat, în apropierea liniei de demarcaţie dintre România şi Ungaria, un grup format din 25 de cetăţeni străini. Întrucât persoanele nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, acestea au fost aduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt douăzeci de cetățeni din Afganistan, trei din Pakistan si doi din Libia, cu vârste cuprinse între 14 şi 27 de ani, solicitanți de azil în România”, a transmis Poliția de Frontieră.

Tot azi, în jurul orei 05.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar. Bărbatul conducea un ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, materiale lemnoase pe ruta Bulgaria – Franța. În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, a fost descoperit, ascuns pe osia din spate a semiremorcii, un tânăr din Afganistan.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Tot noaptea trecută, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni (Timiș) au oprit pentru verificări, în jurul orei 4.00, pe raza localităţii de frontieră Cruceni, un autovehicul condus de un cetăţean român.


În urma controlului efectuat s-a constatat ca in interior se aflau, în calitate de pasageri, şase cetăţeni străini, toţi bărbaţi. Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini şi pe şofer la sediul instituţiei pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

„În urma verificărilor s-a stabilit faptul că pasagerii sunt patru cetăţeni din India şi doi din Pakistan, au vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani şi au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde. Șoferul autovehiculului, un bărbat în vârstă de 43 ani, a declarat că intenţiona să îi ajute pe cei şase cetăţeni străini să ajungă în municipiul Timişoara, în schimbul sumei de 100 de euro de persoană”, a transmis Poliția de Frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei şase cetățeni străini. Șoferul autoturismului este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, pe numele său fiind emisă ordonanţă de reținere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.