De ce stagnează în continuare lucrările în Parcul Civic din Timișoara

De ce stagnează în continuare lucrările în Parcul Civic din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

După cum vă informam în data de 20 mai, lucrările de reabilitare ale Parcului Civic sunt întârziate.

În Parcul Civic, primăria are în derulare și un proiect cu finanțare europeană pentru schimbarea unor conducte ale Colterm și au trebuit corelate lucrările, astfel încât să nu fie nevoie să se sape din nou șanțuri prin parc, după ce acesta ar fi fost reabilitat. După finalizarea lucrărilor la sistemul de termoficare, se vor putea finaliza și lucrările din Parcul Civic.

Consilierul local Roxana Iliescu de la Pro România a atras atenția asupra acestui fapt, marți, la ședința consiliului local. Aceasta a cerut să se lucreze pe porțiunile unde nu se schimbă conductele Colterm.

Viceprimarul Ruben Lațcău a precizat că fosta administrație se face vinovată de situație. Edilul a spus că situația din Parcul Civic este o consecință a unei proaste planificări bugetare.

„Cele două șantiere, din Parcul Civic și privind etapa doi de termoficare, nu au fost sincronizate pentru că în Primăria Timișoara direcțiile nu vorbeau una cu alta până acum opt luni.


De exemplu, inclusiv trotuarele pe care le-am montat anul trecut sau acum doi ani pe Loga vor trebui să fie sparte pentru etapa de termoficare. Consecința acestei proaste planificări este și această situație de la Parcul Civic, dar care va fi rezolvată în curând. Etapa 2 de termoficare este un proiect prioritar în acest moment pentru municipalitate, iar această pauză pe care Parcul Civic a luat-o este doar una temporară, până în momentul în care etapa de termoficare va fi finalizată pe acest amplasament, după care lucrările vor reîncepe”, a spus Ruben Lațcău.

Dominic Fritz a dat asigurări că finalizarea acestui parc este o prioritate pentru primărie. „Acea firmă care realizează lucrările este în insolvență, ceea ce nu neapărat face lucrurile mai ușoare. Nu vrem să riscăm un litigiu care să suspende și mai mult execuția contractului. Am primit și patru milioane de lei din bugetul de stat pentru acest proiect și cu atât mai mult vă asigur că suntem foarte interesați să finalizăm acest proiect. Absolut este o prioritate”, a declarat primarul Timișoarei.

Lucrările vizează montarea de pavele pe lei, alei asfaltate, alei cu pavele tip frunză, alei și piațetă pavate cu lespezi de piatră, 82 de stâlpi de iluminat cu două corpuri, patru pergole, 115 bănci din lemn, cinci bănci din piatră, două bănci circulare Sole și două rastele de biciclete.

Va apărea și o fântână ornamentală cu diametrul de peste patru metri, într-o piațetă din vecinătatea Sălii 2. Vor fi plantați aproape o mie de arbori și arbuști,  pini, tuia, magnolii și liliac, arborele de lalea, rhododendron, hortensii, lavandă, azalee și aproape 4.000 e fire de trandafiri.

Suprafața totală pe care se lucrează este de 67.676 metri pătrați cu alei și platforme în trei zone: în spatele magazinului Bega, lângă Casa Căsătoriilor și pe bulevardul Ion C. Brătianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.