Discuții în contradictoriu în plenul Consiliului Local Timișoara: psihologi vs. profesioniști în...

Discuții în contradictoriu în plenul Consiliului Local Timișoara: psihologi vs. profesioniști în administrație. Culiță Chiș a anunțat că va da primăria în judecată

1
DISTRIBUIȚI

Plângerea prealabilă formulată de Culiță Chiș, fostul director al Direcției Tehnice din Primăria Timișoara, care nu se mai regăsește în noua organigramă ce va intra în vigoare din 2 august, a fost dezbătută, marți, de consilierii locali.

Consilierul liberal Simion Moșiu a dorit să afle: „Dacă cineva ne poate explica îl dăm afară pentru incompetență sau pentru ce n-a făcut?”

Moșiu a observat că, potrivit studiilor sale, Culiță Chiș nu își poate găsi un loc în instituție pe mai departe, deși a lucrat 23 de ani în Primăria Timișoara. „Fosta Direcție Tehnică a fost desființată pentru că avem o altă viziune (…) Din ce am înțeles, a depus o cerere pentru unul dintre posturile vacante. Dacă aș da afară oameni ca să îi fac loc lui, iarăși ați comenta”, le-a spus primarul Dominic Fritz aleșilor locali.

Culiță Chiș a confirmat pentru PRESSALERT.ro că va acționa în judecată Primăria Timișoara.

Consilierul municipal Dan Diaconu de la PNL a observat ironic că un absolvent de Transporturi nu are loc într-o structură de ține de infrastructură.


„Atunci spunem că nu e cu dedicație. Vorbim de psihologi, de geografi nu văd cum ar contribui la dezvoltarea orașului”, a spus Diaconu cu aluzie la ultimele posturi scoase la concurs de municipalitate pentru care se cer astfel de studii.

Replica lui Fritz a venit imediat. „Tocmai de aceea avem viziuni diferite despre dezvoltarea orașului. Dacă mă uit cum comunică Primăria Timișoara cu unii cetățeni atunci avem nevoie de un psiholog sau doi aici”, a spus primarul.

„Sper că nu suntem atât de stresanți să-i obosim pe angajații dumneavoastră astfel încât să fie nevoie de unul – doi psihologi pe etaj”, a spus Simion Moșiu.

Liderul sindical Tiberiu Negrei a cerut să ia cuvântul în ședință și a spus că se aștepta ca pe ordinea de zi să apară și plângerea a 33 de angajați.

Juristul Negrei a precizat că proiectul de aprobare a noii Organigrame duce lipsa avizului comisiei paritare. „În țară au fost anulate hotărâri pentru lipsa avizului comisiei paritare. Nu am depus o cerere de suspendare la Tribunal am așteptat să văd ce decizie luați azi”, a spus Negrei.

Dominic Fritz i-a răspuns că trăim într-un stat de drept și e dreptul său să dea Primăria Timișoara în judecată.

„Nu există scris niciunde că locul de muncă să fie același în vecii vecilor. Cât de slabă este argumentarea dumneavoastră arată că Evidența Populației trebuie să fie în subordinea CLT, noi nu ne-am atins de Evidența Populației. Alte argumente legale nu prea aveți. Faptul că există această rezistență îmi confirmă că suntem pe drumul cel bun și lucrurile se vor schimba în Primăria Timișoara”, a mai declarat Dominic Fritz.

1 COMENTARIU

  1. Bravo Fritz. Du proiectul și viziunea pina la capăt Măcar sa putem la final face comparatia

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.