Focar de pestă porcină africană la cel mai mare producător de carne...

Focar de pestă porcină africană la cel mai mare producător de carne de porc din vestul țării. Vor fi sacrificate aproape 11.000 de animale

0
DISTRIBUIȚI

Prefectura Timiș a anunțat că, „în urma examinării unor probe prelevate de la porci proveniți dintr-o exploatație comercială de suine de la Ferma Nițchidorf 2, aparținând SC Smithfield SRL din localitatea Nițchidorf, judeţul Timiş, a fost confirmată, de către Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală București, Pesta Porcină Africană”.

În cadrul ședinței de astăzi a Centrului Local de Combatere a Bolilor s-a emis o hotărâre în baza căreia au fost stabilite zonele de protecție și supraveghere din jurul focarului de pestă porcină africană și s-a decis uciderea imediată, sub control oficial şi neutralizare a suinelor din exploatație, 10.800 de porci.

„S-a aprobat stabilirea zonelor circulare de protecţie şi supraveghere de 3 şi respectiv 10 km din jurul focarului de pestă porcină africană, după cum urmează: Zona de protective (0-3 km) cuprinde localitatea Nițchidorf.


Zona de supraveghere (3-10 km) cuprinde localitățile Silagiu, Buziaș, Bacova, Vucova, Blajova, Berini, Tormac, Cadar, Duboz din județul Timiș și localitățile Izgar, Ersig, Vermeș din județul Caraș-Severin. Precizăm că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru aceștia, virusul având, însă, impact la nivel social, din punct de vedere economic”, a mai transmis Prefectura Timiș.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.