Un copil irakian, transportat de urgență la spital după ce familia sa...

Un copil irakian, transportat de urgență la spital după ce familia sa a fost prinsă intrând ilegal în România

0
DISTRIBUIȚI

Alertă pentru polițiștii de frontieră după ce, ieri, pe drumul judetean dintre localităţile Giulvăz şi Foeni, au descoperit şapte cetăţeni străini, doi adulți și cinci minori, care se deplasau pe jos.


Acțiunea a beneficiat și de sprijinul unui lucrător din cadrul Agenției Frontex, aflat în misiune în țara noastră în cadrul operațiunii Flexible Operational Acivities Land 2021.

Deoarece cei în cauză prezentau simptome de deshidratare, iar unul dintre minorii din grup se afla în stare de deshidratare accentuată, poliţiştii de frontieră au contactat imediat serviciul medical de urgenţă, care s-a deplasat la fața locului în astfel de situaţii. Minorul şi mama acestuia au fost transportaţi cu o ambulanță la un spital din Timişoara, în vederea acordării de îngrijiri medicale. Mama și copilul au fost internați în spital,

În urma verificărilor preliminare s-a stabilit că toţi cei şapte sunt o familie de cetăţeni din Irak, doi adulţi cu vârste de 32 respectiv 36 de ani şi cinci minori cu vârste cuprinse între 5 şi 13 ani. Aceștia au trecut ilegal frontiera din Serbia în România pe jos, pe la frontiera verde.

Polițiștii de frontieră fac cercetări pentru săvârșirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.