Directorul unei școli generale din Timișoara, demis în vacanță. Ce a făcut

Directorul unei școli generale din Timișoara, demis în vacanță. Ce a făcut

0
DISTRIBUIȚI

Directorul unei şcoli generale din Timişoara a fost schimbat din funcţie. Măsura a fost luată după ce în spaţiul public au apărut înregistrări audio în care acesta avea un limbaj foarte agresiv cu soţia şi copiii săi.

Inspectorul școlar general al județului Timiș, Marin Popescu, a precizat, vineri, că directorul Școlii Generale nr. 18 a fost schimbat din funcţie, după ce în spaţiul public au apărut înregistrări audio în care acesta avea un limbaj foarte agresiv în familie, cu soţia şi copiii.

„Consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş a avizat eliberarea din funcţie a directorului Şcolii Generale nr.


18 din Timişoara, Lucian Fota. Am aflat despre conduita şi limbajul domnului director, care nu sunt potrivite pentru un director de şcoală, chiar dacă au avut loc în context privat”, a declarat Marin Popescu.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Timiș este de părere că astfel de derapaje de la comportamentul civilizat al unui dascăl trebuie sancţionate, iar măsurile se impun a fi luate rapid, când ajung în spaţiul public şi afectează imaginea şcolii.

Directorul unității de învățământ a ocupat această funcţie din ianuarie 2021 şi este profesor de sport, venind din mediul rural.

În octombrie 2019, după nenumărate plângeri la adresa sa, inspectorul general școlar al județului Timiș de la acea vreme, Aura Danielescu, l-a demis pe Iulian Lucian Fota din funcția de director al Școlii Gimnaziale Săcălaz.

Pentru noul an şcolar, va fi nominalizată o nouă persoană pentru funcţia de director al Școlii Generale numărul 18 din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.