A fost adjudecată licitația pentru proiectarea viitorului pod Solventul din Timișoara

A fost adjudecată licitația pentru proiectarea viitorului pod Solventul din Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

Proiectul celui mai mare pod al orașului din ultimii 30 de ani intră în linie dreaptă. Acesta include și drumul ce leagă strada Gării, Bogdăneștilor și Bulevardul Dâmbovița.

Viceprimarul Ruben Lațcău a anunțat că săptămâna viitoare, în situația în care nu există contestații, primăria va semna contractul pentru proiectare cu firma care a câștigat licitația. Procedura a fost supervizată de ANAP și a îndeplinit toate criteriile.

După semnarea contractului și emiterea ordinului de începere, proiectantul va avea la dispoziție șapte luni să finalizeze proiectul.


El va livra studiul de fezabilitate ce include studii topografice și de trafic, va obține autorizația de construire și în final va preda municipalității și proiectul tehnic de execuție. Asta înseamnă că la începutul anului viitor va exista un plan complet și Primăria Timișoara va putea lansa licitația pentru lucrări.

„Suntem în dialog cu dezvoltatorul imobiliar de pe terenul fostei uzine pentru dezafectarea porțiunii necesare lucrărilor la drum. Anul viitor, imediat ce vom avea constructor, vrem să începem execuția”, a transmis viceprimarul Ruben Lațcău.

Viitorul pod și drum vor avea patru benzi pe carosabil, linie dublă de tramvai, piste de bicicletă și trotuare pentru pietoni.

Valoarea contractului este de aproximativ 1,1 milioane de lei și fiindcă acest proiect are contract de asistență tehnică din fonduri europene, suma este rambursabilă.

„Ne respectăm promisiunea și construim infrastructura mare a Timișoarei. Gata cu lărgirile de benzi în centru, pregătim deschiderea inelului IV”, a mai transmis edilul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.