„Julieta fără Romeo”, astăzi, la FEST-FDR 2021. Ce spectacole mai sunt programate...

„Julieta fără Romeo”, astăzi, la FEST-FDR 2021. Ce spectacole mai sunt programate în această săptămână

0
DISTRIBUIȚI
Julieta fără Romeo

Festivalul FEST-FDR 2021 prezintă marți, 31 august, de la ora 19,00, la Sala 2,  spectacolul „Julieta fără Romeo”  de Bogdan Theodor Olteanu și Alex Mircioi. Spectacolul are drept eroine principalele figure feminine din „Romeo și Julieta”, care sunt completate cu crâmpeie din poveștile altor personaje celebre, într-o creație imaginară care îmbină drama cu absurdul. Tot marți, de la ora 21,00, tinerii actori absolvenți ai masterului Facultății de Muzică și Teatru, împreună cu actorii Ion Rizea și Matei Chioariu, readuc publicul în lumea lui Caragiale, cu spectacolul de debut „O noapte furtunoasă”, în viziunea actualizată a Adei Lupu Hausvater.

În 1 septembrie, de la ora 19,00, Sala Mare a teatrului găzduiește spectacolul „Astăzi mai bine nu m-aș fi întâlnit cu mine însămi”, o adaptare a romanului Hertei Müller, iar în cadrul Studio FEST-FDR, în holul cu oglinzi al teatrului, Simona Măicănescu va avea, de la ora 20,00, un dialog cu publicul, în tripla ei ipostază de dramaturg, creator al spectacolului și actor. Ultimul eveniment din programul zilei de 1 septembrie este spectacolul „Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese” de Radu Iacoban, realizat în cadrul proiectului Vocile orașului – Central Park de Teatrul Național Timișoara în parteneriat cu A.T.C.E.C., care i-a adus actorului Ion Rizea un premiu UNITER pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Joi, 2 septembrie, de la ora 11,00, în Parcul Civic, lângă Sala 2, publicul se va întâlni cu actrița Claudia Ieremia în spectacolul-lectură „Stockholm” de Ana Sorina Corneanu. Evenimentul deschide seria spectacolelor-lectură din cadrul proiectului Teatru-lectură în Parcul Civic, o etapă participativă a Concursului Național de Dramaturgie, inițiativă prin care Teatrul Național oferă publicului un spațiu de întâlnire cu spectacolul în etapa lui de creație și o ocazie ca, în dialog, spectatorii să contribuie prin intervențiile lor la „modelarea” formei finale a textului. Participarea este liberă. Tot joi, de la ora 19,00, la Sala Mare este programat spectacolul „Un copil pe un litru de benzină”, o producție Reactor de Creație și Experiment din Cluj, care, din motive medicale, înlocuiește spectacolul anunțat anterior pentru această dată, respectiv „Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois”, al aceleiași companii. Ziua se încheie la Sala 2 unde, de la ora 21,00, Teatrul Dramaturgilor Români prezintă spectacolul „Povestea personajelor mele pierdute” de Iris Spiridon, o fascinantă, surprinzătoare serie de întâlniri ale unui scriitor cu personajele cărților sale, și nu doar cu ele. Aceste „audiențe” literare permit spectatorilor să intuiască felul în care se nasc personajele, felul în care trăiesc sau nu, felul în care interferează cu lumea interioară a autorului, dar și cu cea a personajelor.

Programul detaliat al festivalului este disponibil pe pagina de internet a Teatrului Național, www.tntimisoara.com.


Bilete se pot achiziționa online pe www.tntimisoara.com sau la Agenția de bilete „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2, zilnic între orele 11,00 și 19,00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.