Mai mult de o treime din investițiile primăriei Timișoara în acest an...

Mai mult de o treime din investițiile primăriei Timișoara în acest an provin din fonduri europene. Cifre-record anunțate de viceprimarul Lațcău

2
DISTRIBUIȚI

Viceprimarul Ruben Lațcău a publicat, pe pagina sa de Facebook, statistici care „dau bine” pentru noua administrație a Timișoarei. Astfel, în primele șapte luni ale anului primăria a investit 138 de milioane de lei, dintre care 49 de milioane fonduri europene.

„În doar jumătate de an am reușit să investim mai mult decât s-a investit în oraș în oricare din ultimii patru ani, pe o perioadă de 12 luni. Asta nu înseamnă sume promise pe principiul «lucrați voi, că rezolvăm după cu banii», ci vorbim despre bani facturați și plătiți către constructori și proiectanți pentru lucrările realizate.


Avem de asemenea record pe investiții prin fonduri europene, e vorba de 49 de milioane de lei la jumătatea anului. Ultima oară când s-au investit aproape la fel de mulți bani în oraș au fost în prima parte a lui 2016, înainte de alegerile locale. Execuția bugetară de atunci a văzut două mari proiecte pe fonduri europene, respectiv amenajarea malului Bega și lucrările de pietonalizare din centru”, a scris Ruben Lațcău, care menționează că Timișoara este totuși în urma altor orașe și că mai este mult de muncă, pentru 2022 ținta fiind „peste 50% absorbție din fondurile europene”.

„Proiectele pe fonduri europene nerambursabile sunt proiecte ale modernizării și înfrumusețării orașului în zonele cele mai importante: mobilitate, verde, digital. Sunt bani bine investiți, atent verificați și unul din cele mai importante avantaje din aderarea noastră la Uniunea Europeană. Cu cât absorbim mai mult, cu atât putem investi mai mult, cu atât putem face mai mult ca să ne transformăm viziunea în realitate: o Timișoara europeană, metropolitană, modernă și cu cartiere revitalizate”, mai spune mesajul viceprimarului, care precizează că în statistica prezentată nu sunt incluse „facturile restante de 100 milioane de lei din 2020, care au fost și ele achitate”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.