Cătălin Tiuch „felicită” PNL pentru că a adoptat o idee a PSD

Cătălin Tiuch „felicită” PNL pentru că a adoptat o idee a PSD

0
DISTRIBUIȚI

Coordonatorul departamentului de energie la nivel județean al PSD Timiș, Cătălin Tiuch, a declarat, vineri, că felicită Guvernul Cîțu pentru că a reușit să copieze propunerile pe care PSD le-a promovat și până mai ieri Executivul le contesta.

Potrivit social-democratului, este vorba despre proiectul cu care PSD a venit în parlament se referă la plafonarea prețului la media ultimelor șase luni la energie, respectiv martie și septembrie, la faptul că statul va trebui să suporte 50% din scumpiri pentru consumatorul final, la faptul că banii pentru compensare vor veni dintr-un fond în care se duc 50 la sută din profiturile producătorilor de gaze și energie precum și de  la bugetul de stat.

„PSD prin acest proiect prezintă soluțiile pentru combaterea creșterilor alarmante ale prețurilor la energie electrică și ale gazelor naturale.


E firesc să creștem capacitățile de producție pentru a reduce dependență de importuri. Mai mult decât atât, este de urgență nevoie să accesăm banii din fondul de modernizare unde România are zece miliarde la dispoziție, bani europeni, pentru dezvoltarea investițiilor în sectorul energetic. E foarte interesant cum în această perioadă în care sunt la putere forțe politice ce se laudă că vor atrage fonduri europene, până acum nu au atras niciun leu din cei zece miliarde de euro, disponibili la nivelul UE a fondului de modernizare pentru a dezvolta această rețea de distribuție a energiei electrice și a reuși să scadă prețurile către consumatori”, a declarat Cătălin Tiuch.

Acesta a mai precizat că este iresponsabil modul în care Guvernul PNL a eliminat plafonul la gazele naturale și mai mult decât atât Legea consumatorului vulnerabil nu este eficientă.

„Felicităm inițiativa Guvernului Cîțu care dă copy-paste la propunerile PSD la ieșirea din această criză, că plagiază aceleași propuneri pe care le respingea cu vehemență acum o săptămână. Noi nu avem o probleme cu paternitatea, ci cetățenilor să le scadă factura, să le scadă prețurile, valorile din factură și ne bucurăm că putem da soluții la cheie, iar cea mai rapidă soluție e ca parlamentarii PNL să voteze în parlament proiectul PSD, astfel încât toți românii să beneficieze de condiții mai bune în plata energiei”, a mai spus Cătălin Tiuch, coordonatorul departamentului de energie la nivel județean al PSD Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.