Doliu în lumea artistică din vestul țării. A murit sculptorul Luigi Varga

Doliu în lumea artistică din vestul țării. A murit sculptorul Luigi Varga

0
DISTRIBUIȚI

S-a stins din viață, în dimineața zilei de 14 septembrie, sculptorul Luigi Varga, membru al filialei timișorene a Uniunii Artiștilor Plastici din România și al Uniunii Artiștilor Plastici din Ungaria.

Născut în 8 octombrie 1951, în localitatea arădeană Vinga, Luigi Varga a absolvit Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, secția sculptură și restaurare,  și a avut prima sa expoziție în 1977, la Arad, participând apoi la numeroase expoziții de grup, colective și personale.


Este autorul unor lucrări de artă monumentală care sunt amplasate în mai multe orașe din țară și străinătate, a fost răsplătit cu mai multe premii, și numeroase lucrări semnate de el se află în colecții publice și particulare din România, Austria, Canada, Columbia, Elveția, Franța, Germania, Grecia, Italia, țări din fosta Iugoslavie, Mexic, Olanda, Spania, S.U.A., Ungaria.

Stabilit la Timișoara, Luigi Varga este și autorul proiectului Monumentului Revoluției din Decembrie 1989 care trebuia amplasat în centrul orașului de pe Bega, la împlinirea a 30 de ani de la evenimentele care au declanșat prăbușirea regimului ceaușist, dar nu a apucat să vadă materializarea proiectului său.

Sursa foto: Fresh 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.