Timișorenii vor circula cu autobuze electrice abia în vara anului viitor. „Monstră”...

Timișorenii vor circula cu autobuze electrice abia în vara anului viitor. „Monstră” prezentată de producător

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Un autobuz electric produs de firma Karsan, de 12 metri, a fost prezentat, miercuri, la Timișoara. Călătorii vor avea la dispoziție mijloace de transport asemănătoare ca design, însă articulate și cu o lungime de 18 metri.

Viceprimarul Ruben Lațcău a precizat că autobuzul prezentat miercuri este doar o „monstră”.

Firma Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret AS a câștigat licitația organizată de Ministerul Dezvoltării, prin care se achiziționează 44 de autobuze electrice pentru Timișoara.

Reprezentanții firmei au avut discuții cu cei ai primăriei pentru stabilirea unor specificații referitoare la fabricarea modelului de 18 metri pentru Timișoara.

„Modelul pe care îl vedem aici nu este modelul care va circula pe străzile Timișoara, este un autobuz cu titlu de prezentare. Cel pe care noi îl vom achiziționa va avea o lungime mai mare, de 18 metri, va fi un autobuz articulat. Timișoara va avea noile autobuze anul viitor, în iunie-iulie, când producătorul estimează că va livra noul autobuz. Spre deosebire de tramvaie, acest autobuz are omologare europeană pentru circulație în Uniunea Europeană, deci procesul de omologare va fi mai ușor decât cel prin care trecem acum cu tramvaiele de la Bozankaya”, a declarat, miercuri, viceprimarul Ruben Lațcău.

Noile autobuze vor suplimenta flota STPT, care nu face față fluxului crescut de călători, mai ales la orele de vârf, când timișorenii merg și se întorc de la muncă.

„Cu cele 44 de noi autobuze vom putea suplimenta dimineața și după-masa, să nu mai fie situații în care oamenii așteaptă și jumătate de oră autobuzul. Anul viitor, municipalitatea intenționează să demareze un studiu pentru achiziția de noi troleibuze. Autobuzele vor veni etapizat, în funcție de fluxul de producție”, a precizat, miercuri, viceprimarul Ruben Lațcău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.