Sfârșit de săptămână plin de cultură la UVT: dicuții despre Shakespeare și...

Sfârșit de săptămână plin de cultură la UVT: dicuții despre Shakespeare și proiecții ale filmelor de la Cannes

0
DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest Timișoara găzduiește joi, 11 noiembrie, începând cu ora 18:00, conferința „Mai este Shakespeare contemporanul nostru?”, susținută de filologul și eseistul Adrian Papahagi, licențiat în anglistică,  în prezent conferențiar la catedra de engleză a Facultății de Litere la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj, care se desfășoară sub genericul „La UVT, Cultura este Capitală”. Adrian Papahagi va dialoga pe tema aleasă cu prof. univ. Dana Percec, iar moderator va fi profesorul și scriitorul timișorean Mircea Mihăieș. Evenimentul va fi transmis live pe Universitatea de Vest din Timișoara | Facebook.

Între 12 și 14 noiembrie, revine festivalul „Les Films de Cannes à lʹUniversité de lʹOuest Timișoara”, cu cele mai importante și premiate filme ale anului, la care accesul se va face în condiții de siguranță și confort.


Proiecțiile vor avea loc în Aula Magna a Universității și în sala Capitol a filarmonicii, unde vor fi prezentate unele din cele mai apreciate filme: „Titane”, câștigătorul Palme dʹOr, „A Hero”, câștigătorul Grand Prix ex-aequo, „The Worst Person in the World”, câștigător al premiului pentru interpretare feminină, „Les Olympiades”, premiul pentru cea mai bună coloană sonoră, „Three Floors”, în regia lui Nanni Moretti, „La Civil”, singurul film românesc în selecția oficială de la Cannes, care a obținut premiul pentru curaj, și „Imaculat”, distins cu premiul publicului la cea de-a XII-a ediție a „Les Films de Cannes a Bucarest”, în prezența regizoarei Monica Stan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.