Muzică îmbibată de ecourile munţilor şi murmurul apelor sub trecerea bărcilor: Petre...

Muzică îmbibată de ecourile munţilor şi murmurul apelor sub trecerea bărcilor: Petre Ionuțescu a lansat albumul „Murmur”

0
DISTRIBUIȚI

Petre Ionuțescu a lansat astăzi materialul disografic „Murmur”, care conține opt piese, toate compozițiile find creaţii originale ce au ca punct de inspirație natura. Piesele au fost pentru prima dată interpretate cu ocazia evenimentului „Murmur 3 Ape”, un concert inedit susţinut pe o scenă plutitoare aflată în mijlocul lacului Trei Ape din comuna Brebu Nou de către Asociația 3 Compas.

Spectatorii care au asistat la acest recital, fie din bărci, fie de pe malul lacului, au avut parte de o experiență deosebită, coloratura diverselor instrumente şi sound-uri fiind îmbogăţită de frumuseţea cadrului natural al locaţiei.


A fost un experiment inedit atât pentru artist cât şi pentru participanţi, desfăşurat într-un vast spaţiu sonic în care ecourile munţilor şi murmurul apelor sub trecerea bărcilor au creat un sunet surround natural. Colaboratorii acestui album sunt Kaze Media (producție video), Cristian Văduva (editare video), Ovidiu Novac (filmare), Adrian Danciu (dilmare panoramică), Cristian Giurgiev (sunet și înregistrare live), Atilla Lukinich (mix și master), Cristian „Sol Faur” Popescu (lumini), Lucian Oprea (foto) și Ovidiu Hrin (artwork).

Petre Ionuteşcu a.k.a. Trompetre, a colaborat cu diverși artiști de pe scena muzicală autohtonă și a lansat cu cinci ani în urmă albumul „Maria Radna Live”. Anul trecut, Petre alături de Daniel Dorobanțu au lansat un dublu vinil „Alive at Gărâna Jazz Festival“, care a fost înregistrat live în noaptea dintre 12 și 13 Iulie 2019 la Gărâna Jazz Festival, în Munții Semenic. Discul a fost realizat la MMP Germany și a fost produs și finanțat de Fundația Culturală Jazz Banat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.