A patra zi consecutivă cu cifre record în pandemie în Timiș, un...

A patra zi consecutivă cu cifre record în pandemie în Timiș, un mare liceu din Timișoara trece complet în online. Record de cazuri noi și la nivel național

0
DISTRIBUIȚI

Prefectura Timiș a anunțat că, în ultimele 24 de ore, în județ au fost confirmate 1.429 cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV2, care provoacă boala COVID-19, din 5.113 teste efectuate (din care 2.086 teste rapide). Cele mai multe cazuri noi sunt din Timișoara (741), Giroc (116), Dumbrăvița (74), Moșnița Nouă (70), Sânandrei (39), Lugoj (36), Săcălaz (36), Sânmihaiu Român (36), Sânnicolau Mare (22), Ghiroda (17), Giarmata (15), Peciu Nou (15), Făget (13) și Gătaia (11). Din totalul persoanelor identificate pozitiv în ultimele 24 ore la nivelul județului Timiș, 308 au vârsta sub 18 ani.

Numărul de cazuri noi din Timiș este cel mai mare raportat într-un interval de 24 de ore, de la începutul pandemiei, însă vestea bună e că numărul pacienților COVID-19 care au nevoie de spitalizare rămâne la același nivel, în ciuda creșterii accelerate a numărului de cazuri raportate. Și la nivel național a fost depășit recordul de ieri, astăzi fiind raportate 19.649 de cazuri noi.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este în Timiș de 9,75 (față de 8,59 ieri, 7,93 joi și 7,13 miercuri), în timp ce în Timișoara a ajuns la 12,82 (față de 11,34, 10,42 și 9,27 în ultimele trei zile).

În 64 de localități din Timiș rata de infectare pe 14 zile este peste 3/1.000 locuitori. În alte 12 localități din Timiș coeficientul infectărilor pe ultimele 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este între 2 și 3.

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Timiș au fost administrate 673.840 doze vaccin împotriva virusului SARS-CoV2. Numărul persoanelor vaccinate complet împotriva COVID-19, de la debutul campaniei și până în prezent, în centrele de vaccinare din județul Timiș este de 321.151. În total au fost administrate 103.221 doze de rapel Doza 3. Din totalul dozelor administrate până în prezent, s-a înregistrat un procent de 0,03% reacții post-vaccinale, de intensitate scazută spre moderată (155 reacții în total).

În această dimineață, în spitalele din județ erau internate 183 de persoane confirmate sau suspecte cu COVID 19, dintre care 25 la Terapie Intensivă. În ultimele 24 de ore a fost raportat un singur deces survenit în urma complicațiilor provocate de coronavirus, ceea ce înseamnă că bilanțul pe Timiș ajunge la 1.889 de morți, de la începutul pandemiei.

DSP Timiș a anunțat astăzi că 20 focare (între care nouă secții ale Spitalului Județean) sunt active și se află în supraveghere epidemiologică, după cum urmează:

LICEUL TEORETIC „Nikolaus Lenau” TIMIȘOARA – 25 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
LICEUL TEORETIC TEOLOGIC BAPTIST TIMIȘOARA – 10 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
COLEGIUL NAȚIONAL „Constantin Diaconovici-Loga” TIMIȘOARA – 20 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.30 TIMIȘOARA – 38 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
FOCAR POST TABARĂ DE SKI – 21 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
SPITALUL JUDEȚEAN „Pius Brînzeu” TIMIȘOARA – 3 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
SPITALUL JUDEȚEAN „Pius Brînzeu” TIMIȘOARA – 5 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
ONCOHELP TIMIȘOARA – 9 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
SPITALUL JUDEȚEAN „Pius Brînzeu” TIMIȘOARA – 5 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
COLEGIUL NAȚIONAL BĂNĂȚEAN TIMIȘOARA – 25 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
SPITALUL JUDEȚEAN „Pius Brînzeu” TIMIȘOARA – 12 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.


27 TIMIȘOARA – 3 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
SPITALUL „Dr. Karl Diel” JIMBOLIA – 8 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
SPITALUL MUNICIPAL „Dr. Teodor Andrei” LUGOJ – 7 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
SPITALUL JUDEȚEAN „Pius Brînzeu” TIMIȘOARA – 5 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
SPITALUL JUDEȚEAN „Pius Brînzeu” TIMIȘOARA – 6 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
SPITALUL JUDEȚEAN „Pius Brînzeu” TIMIȘOARA – 9 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 19 TIMIȘOARA – 9 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
SPITALUL JUDEȚEAN „Pius Brînzeu” TIMIȘOARA – 4 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
SPITALUL JUDEȚEAN „Pius Brînzeu” TIMIȘOARA – 9 cazuri confirmate – Focar în supraveghere.

Autoritățile precizează faptul că în cazul focarelor din unitățile de învățământ este vorba despre una sau mai multe clase afectate, nu de întreaga unitate.

În plus, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de subprefectul Sorin Ionescu, astăzi, în ședință online, a aprobat o hotărâre în baza căreia se suspendă activitatea cu prezența fizică de la nivelul întregii unități de învățământ a Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” pentru o perioadă de 10 zile (peste 50% din clase au trecut în regim on line din cauza infectărilor – 33 de clase din 65).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.