Modificări importante la obținerea certificatului de cazier judiciar din 2022

Modificări importante la obținerea certificatului de cazier judiciar din 2022

0
DISTRIBUIȚI

A intrat în vigoare o nouă prevedere legală, din 1 ianuarie 2022, potrivit căreia, la eliberarea certificatului de cazier judiciar nu se mai solicită documente în copie, ci se prezintă originalul.

În acest context, modificarea semnificativă intervine în cazul eliberării certificatului de cazier judiciar pentru persoane juridice de tip societate comercială.

Dovada calității de reprezentant legal se realizează prin certificatul constatator emis de către Oficiul Registrului Comerțului, nu mai vechi de trei luni de la eliberare, în original.


În cazul persoanelor juridice de tip ONG-uri (asociații, fundații, cluburi sportive etc.) dovada calității de reprezentant legal se realizează prin actul de constituire/înființare și certificatul de înregistrare fiscală, în original.

Mai multe informații despre locațiile din județ, programul cu publicul și orice alte date utile despre procedura eliberării certificatului de cazier judiciar și a certificatului de integritate comportamentală, se găsesc la adresa  https://tm.politiaromana.ro/utile/documente-eliberări-acte/cazier judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.