Conform aşteptărilor, Politehnica a învins Călăraşiul la debutul în play-out. Nicolae Croitoru:...

Conform aşteptărilor, Politehnica a învins Călăraşiul la debutul în play-out. Nicolae Croitoru: „Puteam să înscriem mai mult”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Leczki Jozsi (arhivă)

Alb-violeţii nu au avut mari probleme în a-şi apropia victoria cu tinerii Dunării Călăraşi. Gazdele pe „Ştiinţa” s-au impus cu 3-0 prin golurile lui Denis Radu, Rareş Lazăr şi Octavian Ursu, primii doi marcând în premieră pentru Politehnica. E totodată un rezultat în urma căruia timişorenii scapă cel puţin temporar de poziţia de baraj.

Fără forţa de anul trecut, Dunărea a fost cam victimă sigură la Timişoara. Scorul a fost deschis rapid, în minutul 13, când Denis Radu a marcat primul său gol la seniori în partidele oficiale, cu capul(!) în urma centrării lui Tavi Ursu. Acelaşi Ursu a servit şi mingea cu care Lazăr a făcut 2-0. O nouă premieră, căci jucătorul împrumutat de la Rapid a înscris pentru prima dată în alb-violet şi a făcut-o cu un şut uşor din afara careului, pe jos, în dreapta lui Costache. Acesta a fost şi scorul pauzei în ciuda presiunii constante a jucătorilor antrenaţi de Nicu Croitoru.

La reluare oaspeţii, la una dintre puţinele ocazii în care au ieşit din propria jumătate pentru a ameninţa la fazele fixe în special, au fost aproape de gol în minutul 54, dar „capul” lui Calu a luat la ţintă doar bara din dreapta lui Păduraru. Cinci minute mai târziu calculele au fost tranşate, căci Ursu a înscris şi el cu capul, din centrarea lui Ignea. Mijlocaş care a fost şi el aproape de gol. La fel ca nou intratul Rogosic, uşor neinspirat în apropierea porţii.

Poli a acumulat acum 24 de puncte şi e pe 4, loc „safe”, dar e la egalitate cu Şelimbăr, locul 5 acum după remiza albă cu Iaşi la… Vâlcea. Pentru timişoreni urmează un meci „de sărbătoare”, în Giuleşti, la deschiderea noului stadion al Rapidului, sâmbătă, 26 martie. Liga 2 se află şi ea în „pauză internaţională” weekend-ul viitor.

Politehnica Timişoara Păduraru – Sofran, Bocșan, Scutaru (cpt.), Pamfile – D. Radu (83, Andrei), Lazăr (83, Iamandache), Ignea, Vukoje (76, Bîrnoi) – Gerbi (63, Rogosic), Ursu (76, Sîntean). Pe bancă: Devenish-Meares – Oanea, Plumbuitu şi D. Olariu. Antrenor: Nicolae Croitoru.

Dunărea Călărași: Costache – M. Drăghici, Țenea (cpt.; 76, Condei), Leca, M. Lupu (87, Primaru) – Vultur (87, Tătaru), Calu – D. Grigore, Coleașă, Moise – Blidar. Pe bancă: I. Alexandru – R. Vasile. Antrenor: Marius Păun.

Alb-violeţii au pătruns pe gazon, la braţ, cu tineri sportivi de la ACS Ambasadorii Speranţei iar într-o minitribună au stat alte persoane cu dizabilităţi, de la Fundaţia „Pentru Voi”, clubul luând parte activ la CAFE – Week of Action.


O serie de acţiuni la nivel internaţional prin care se doreşte ca persoanele cu dizabilităţi să fie mai atrase de arenele sportive.

Foto: sspolitehnica.ro

Poliştii nu au putut miza azi pe Mera şi Zaluschi (accidentaţi). „O victorie, trei puncte, cu un adversar, care, cu tot respectul, la momentul acesta trece printr-o perioadă dificilă. Cu siguranţă că ne-am fi dorit să marcăm mai mult, mai ales în repriza a doua, pentru că aveam şi linişte. Ne-am şi creat câteva situaţii pe care le-am ratat destul de uşor…”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

„Au avut o lovitură de cap în bară în repriza a doua, o minge pe care am tratat-o foarte superficial la o lovitură de colţ, şi au mai avut o situaţie, tot creată de noi până la urmă, căci a fost o pasă de la noi. Lucruri care sunt consecinţa relaxării, pentru că exista şi pericolul ăsta, să tratăm jocul superficial. Nu a fost cazul. Dar poate am devenit puţin mai lejeri în repriza a doua, când puteam să înscriem mult mai mult (…) „Ne-a dat liniştea necesară să pregătim jocul de la Csikszereda în perioada următoare de două săptămâni”, a concluzionat Nicu Croitoru”, a mai spus tehnicianul alb-violeţilor.

De partea cealaltă, tehnicianul Marius Păun admite problemele Călăraşiului, care, cu şapte puncte, a retrogradat şi matematic după duelul de azi. „Noi traversăm o perioadă foarte dificilă, suntem într-o perioadă de reconstrucţie a echipei, cu foarte mulţi copii, după cum aţi văzut şi dumneavoastră. Mulţi juniori, din pepiniera clubului. Avem şi o interdicţie la transferuri, deci foarte multe probleme la acest club. Dar mergem înainte, avem mare încredere în aceşti copii şi pe viitor sperăm să avem şi rezultate mai bune”, a spus Păun.

„Am discutat cu conducerea clubului, se merge pe aceeaşi formulă. Încercăm să aducem acum şi noi câţiva jucători, să facem o echipă competitivă pentru Liga 3. Deja am început să vorbim cu câţiva jucători şi începând din ultima etapă să vină la clubul nostru. Asta vorbeam şi cu staff-ul, un gol poate-i descătuşează, îi ajută puţin la moral, dar chiar au fost două-trei situaţii foarte bune, dar asta e, suntem la început, sunt câţiva care au avut ocazia să marcheze. Sunt jucător foarte tineri, timoraţi probabil, au emoţii, e saltul prea mare de la U19 la Liga 2”, a mai spus tehnicianul Dunării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.