Ripensia și Politehnica primesc bani de la UEFA pentru academiile de juniori....

Ripensia și Politehnica primesc bani de la UEFA pentru academiile de juniori. Ambele centre sunt în Top 20 național

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Leczki Jozsi

Politehnica și Ripensia Timișoara se numără printre cele 20 de cluburi din țară care primesc o cotă din plățile de solidaritate UEFA acordate României. Anul acesta ele se ridică la o valoare totală de 1,5 milioane de euro. FRF va distribui banii în mod egal cluburilor profesioniste a căror academie e clasificată în Top 20 național.


Ceea ce înseamnă că atât „Ripi”, cât şi Poli, vor primi câte 75.000 de euro.

Politehnica se află pe locul 10 în România la nivel de academie conform clasificării din vara trecută. Ripensia era pe 14, astfel că ambele ar îndeplini criteriul adoptat de federaţie încă din stagiunea trecută. Banii de la UEFA au crescut cu 10% faţă de sezonul precedent iar aceştia vor trebui investiţi obligatoriu de către cluburi în propriile academii.

În vestul ţării doar UTA mai are academie în Top 20, fiind chiar pe locul 11, imediat în spatele alb-violeţilor anul trecut. Din păcate LPS Banatul a căzut din această ierarhie, fiind ultima dată în scădere şi pe poziţia 22 la nivel naţional.

„În fiecare an, forul continental alocă un procent de 4% din veniturile înregistrate de forul continental în urma organizării edițiilor precedente ale competițiilor Liga Campionilor și Europa League. Suma rezultată este distribuită asociațiilor naționale spre a fi direcționată către cluburile profesioniste (condiție obligatorie impusă de UEFA)”, se arată pe frf.ro.

Banii urmează să fie acordaţi în funcţie de următoarea clasificare, din vară, dar mai mult ca sigur cele două timişorene vor figura în continuare în primele 20 de academii din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.