Un milion de lei pentru „reducerea riscurilor sanitare” în școlile speciale finanțate...

Un milion de lei pentru „reducerea riscurilor sanitare” în școlile speciale finanțate de CJ Timiș

0
DISTRIBUIȚI

eleviUn proiect în valoare de un milion de lei, bani europeni, va fi implementat de Consiliul Județean Timiș în șapte școli speciale finanțate de administrația județeană, pentru a le dota cu echipamente de protecție și prevenție, mai ales pentru reducerea riscurilor sanitare. Beneficiarii proiectului sunt elevii, cadrele didactice, personalul didactic auxiliar și cel nedidactic din liceele „Iris” și „Gheorghe Atanasiu”, centrele școlare pentru educație incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu”, „Paul Popescu Neveanu” și „Constantin Pufan”, Centrul de Resurse și Asistență Educațională „Speranța” și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Păunescu” din Recaș.

„Tratăm cu maxim interes aceste unități de învățământ care se află în grija Consiliului Județean Timiș.


Printre prioritățile noastre se numără condițiile sanitare, infrastructura educațională, dar mai ales creșterea rezilienței per ansamblu. Un bun exemplu în acest sens este Liceul Iris, unde creștem considerabil calitatea spațiilor de studiu, printr-o investiție de milioane de lei. Depunem eforturi pentru a spori gradul de siguranță sanitară, cât și pentru a asigura condiții demne pentru elevi și cadre didactice. Este o manifestare a respectului pe care-l purtăm copiilor, familiilor și celor care le asigură pregătire educațională și îndrumare în viață”, spune administratorul public al județului, Marian Constantin Vasile.

Contractul de finanțare al proiectului, care a fost depus în 8 ianuarie 2021, a fost semnat zilele trecute și se va derula timp de șase luni, până în luna august. Programul prevede, în primul rând, dotarea cu echipamente de protecție medicală împotriva agenților biologici – mănuși și măști chirurgicale de unică folosință, antiseptice și dezinfectante, echipamente pentru dezinfecție și produse de curățenie – dozatoare pentru săpun lichid și dezinfectant cu senzor, cât și săpun lichid antibacterian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.