Politehnica vrea un restart la Brăila, cu ultima clasată. Nicolae Croitoru: „Sperăm...

Politehnica vrea un restart la Brăila, cu ultima clasată. Nicolae Croitoru: „Sperăm să ne regrupăm”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Politehnica Timişoara / Facebook

Politehnica poate să-şi oprească patimile în Vinerea Mare, cel puţin momentan printr-un rezultat pozitiv, care ar fi conform aşteptărilor la Brăila, cu modesta Dacia Unirea. Ultima clasată a bătut doar Călăraşiul iar alb-violeţii caută să-şi schimbe moralul şi jocul înainte de foarte probabilul baraj de menţinere/retrogradare cu FC Braşov.

Înaintea rundei 5, jucată mai repede cu o zi, fiind Sărbătorile Pascale, alb-violeţii mai au doar şanse teoretice să părăsească poziţia a 5-a. Cu 24 de puncte, Poli Timişoara o mai poate depăşi doar pe… Poli Iaşi (30 de puncte). Dar moldovenii au meci acasă cu „ciuca” Dunărea Călăraşi şi mai sunt în total doar trei meciuri în play-out pentru fiecare dintre părţile implicate. Pentru antrenorul Nicolae Croitoru şi elevii săi următoarele partide sunt folosite ca repetiţii pentru duelurile de baraj, care ar putea să nici nu mai conteze, dar acest aspect nu e 100% sigur.

„Este un joc cu Brăila care vine după o săptămână grea, foarte grea, ca urmare a rezultatului pe care l-am înregistrat etapa trecută. Un rezultat care ne scoate din lupta pentru evitarea locului de baraj şi, sigur, un rezultat care ne pune într-o lumină total nefavorabilă. Jucăm la Brăila, sperăm să ne regrupăm, sperăm ca în aceste trei jocuri pe care le mai avem de disputat să pregătim jocurile de baraj, cu Braşov, astfel încât să nu mai fim nevoiţi să trăim astfel de momente (…) Teoretic, pe hârtie, Brăila este un adversar accesibil, dacă ne uităm pe linia lor de clasament.


O echipă care s-a împăcat cu situaţia în care se află, dar care a respectat competiţia şi, chiar dacă nu a reuşit rezultate bune, totuşi, s-au prezentat destul de bine pentru situaţia lor în jocurile pe care le-au desfăşurate. Eu cred însă că atenţia trebuie să se îndrepte către noi, pentru că noi avem de reglat anumite probleme, să sperăm că jocul cu Brăila va însemna un restart. Şi, aşa cum spuneam mai devreme, să fie un început care să ne ajute să pregătim jocurile de baraj”, a declarat Nicu Croitoru.

Poliştii nu vor putea miza în estul ţării pe Zaluschi şi Păduraru, primul are o ruptură parţială de ligament colateral şi e greu de crezut că va mai evolua sezonul acesta.

Situaţia alb-violeţilor e oarecum asemănătoare cu cea de dinaintea partidei cu brăilenii din sezonul regular, atunci Poli se afla de asemenea în scădere de joc şi rezultate, dar meciul cu Dacia Unirea de pe „Dan Păltinişanu” a fost câştigat, cu 2-0, cu Toni Foale interimar. „Sigur, atunci mai erau jocuri de disputat, acum mai sunt puţine meciuri… Jocurile de baraj – e clar că sunt două jocuri cu încărcătură deosebită şi atunci, sigur că nu e o situaţie tocmai bună”, a precizat Croitoru, care nu a avut rezultate excelente imediat după preluarea băncii.

Poli şi Braşov ar putea juca până la urmă degeaba pentru supravieţuire, fiind foarte greu de crezut că Gaz Metan Mediaş, „lanterna” Ligii I, va putea supravieţui din vară, totuşi Croitoru consideră că ar fi o greşeală ca jucătorii săi să se gândească la acest aspect, mai ales că deocamdată nu e nimic sigur… „Cunosc şi eu aceste informaţii, ştiu că sunt vehiculate şi în presă au apărut anumite lucruri, însă, din punctul meu de vedere, jocul de baraj este la fel de important până când nu apare o informaţie oficială, pentru că dacă ne gândim aşa, de-a lungul timpului, an de an apar informaţii de genul acesta, care se confirmă mai mult sau mai puţin. Eu cred că ar fi o greşeală să mergem pe ideea că jocurile de baraj nu vor mai avea importanţă, pentru că nu ştiu dacă este lucrul cel mai potrivit pentru noi la momentul acesta, cred că trebuie să rămânem concentraţi, să ne evaluăm exact, să ştim unde suntem, să vedem ce paşi avem de făcut şi, după cele trei jocuri pe care le mai avem de disputat, să revenim la un nivel de joc bun”, a conchis „principalul” bănăţenilor.

Partida Brăila – Poli e vineri, de la ora 11.00 (netelevizată), în etapa a 5-a a play-out-ului Ligii 2 (grupa A). Timişorenii au 24 de puncte şi sunt pe 5, amfitrionii au doar 5 puncte şi ocupă ultima poziţie (a 7-a).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.