Viceprimarul Lațcău acuză un liberal că blochează restaurarea Fântânii cu Pești din...

Viceprimarul Lațcău acuză un liberal că blochează restaurarea Fântânii cu Pești din centrul Timișoarei

1
DISTRIBUIȚI

Lucrările de reabilitare a Fântânii cu Pești din Piața Victoriei, considerată un simbol al Timișoarei, bat pasul pe loc. Renovarea ar fi trebui să fie gata în februarie, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Consilierul liberal Simion Moșiu de la PNL l-a interpelat în legătură cu acest subiect pe viceprimarul Ruben Lațcău de la USR, marți seara, la finalul ședinței Consiliului Local Timișoara.

„Să știți că gardul ăla pictat (n.r.


– care înconjoară fântâna) are și el răbdarea lui și va pica într-o zi. Chiar nu putem face mai mult?”, a întrebat Moșiu.

Reabilitarea obiectivului realizat în anul 1957 a început în iunie 2020. Lucrările se ridică la 130.000 de euro și vizează refacerea bazinului, a instalațiilor electrice, hidraulice și realizarea unui nou concept de jocuri de lumini și apă.

Ruben Lațcău a răspuns că Moșiu îl poate ajuta cu această problemă.

„Noi am făcut o adresă săptămâna aceasta către Direcția de Cultură, în care informăm că respectivul antreprenor nu-și îndeplinește cauzele contractuale. A ieșit din termenul contractual și, mai mult decât atât, suntem în punctul în care riscăm să avem un monument de for public al Timișoarei vandalizat. Dumneavoastră mă puteți ajuta cu această problemă. Respectivul antreprenor este un coleg de partid cu dumneavoastră, se numește Jitcov Deian, are mai multe contracte cu primăria și niciunul nu le-a dus la îndeplinire cu succes. Este, cred, al treilea contract, pe care această firmă, JDI Consult, îl are cu Timișoara. Vom face o plângere penală și vom reintra în posesia fântânii și o vom reabilita. Îmi pare rău că aceste legături contractuale pe care nu vrem să le detaliem creează dezavantaje pentru noi toți”, a afirmat viceprimarul Ruben Lațcău.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.