Ambasadorul Irlandei în România, vizită de afaceri la Timișoara, unde s-a întâlnit...

Ambasadorul Irlandei în România, vizită de afaceri la Timișoara, unde s-a întâlnit cu președintele CCIAT

0
DISTRIBUIȚI

Excelența Sa Paul McGarry, ambasadorul Irlandei în România, s-a aflat astăzi la Timișoara, într-o vizită de afaceri alături de reprezentanți ai Romania-Ireland Business Association (R.I.B.A.) și ai Enterprise Ireland (agenție guvernamentală pentru promovarea comerțului), și a avut o întâlnire cu președintele CCIAT, Florica Chiriță. Discuțiile au vizat consolidarea relatiilor de afaceri bilaterale si identificarea de oportunitati de colaborare.

„Dorim să creștem valoarea schimburilor comerciale între țările noastre. În 2021, acestea au atins valoarea de 1,5 miliarde de euro, ceea ce ne îndreptățește să considerăm piața românească una în plină expansiune. Județul Timiș beneficiază de o poziție geografică privilegiată, de forță de muncă educată și calificată, de aceea ne bucurăm că suntem astăzi la Camera de Comerț. Totodată, dorim să deschidem în curând un consulat onorific la Timișoara”, a menționat ambasadorul Irlandei în România.

În intervenția sa, Președintele CCIAT a făcut o scurtă prezentare a economiei județului Timiș și a locului pe care acesta îl ocupă la nivel național, precum și o prezentare a activităților camerei de comerț, a premierelor în sistemul cameral românesc și a serviciilor specifice destinate comunității de afaceri.


S-a convenit asupra unei agende de lucru concrete, precum pregătirea unei delegații de afaceri timișene care să participe la Medical& Pharma Conferences în Dublin, unde vor avea loc conferințe și vizite pe sectoare de interes farmaceutic, echipamente medicale, tehnologii de digitalizare, companiile participante beneficiind de gratuități la transport și cazare, organizarea unui forum de afaceri la Dublin și/sau la Timișoara, organizarea la Timișoara a unui eveniment complex cu ocazia Zilei Naționale a Irlandei – Saint Patrickʹs Day, în 17 martie 2023 – acțiuni ce vor fi realizate sub egida Ambasadei Irlandei la București.

Totodată, împreună cu viitorul consulat onorific al Irlandei și al AVALON Comp., se va organiza o întâlnire a CCIA Timiș cu reprezentanții celor 29 de firme cu asociați irlandezi care activează în județul Timiș, cu participarea autorităților publice locale și a principalelor servicii deconcentrate din teritoriu. Conform statisticilor ORC Timiș, firmele cu asociați din Irlanda activează în următoarele domenii: IT,  imobiliare, construcții drumuri, comerț, transport, brutărie-patiserie, agricultură, servicii medicale, industria ospitalității, produse agro-chimice.

Surse foto: opiniatimisoarei.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.