Formația The Bandits lansează albumul „Povești din pandemie”: „Cântăm un balkan rock...

Formația The Bandits lansează albumul „Povești din pandemie”: „Cântăm un balkan rock cu umor, iar piesele noastre pot fi fredonate de oricine“

0
DISTRIBUIȚI

Formația timișoreană The Bandits lansează albumul de debut „Povești din pandemie” cu un concert care va avea loc joi, 12 mai, de la ora 21, la Casa del Retro.

Trupa alcătuită din Sorin Stroie – chitară, Alexandru Munteanu – tobe, Tibor Aranyi – bas, Francis Mozes – clape și Răzvan Munteanu – voce a înregistrat acest material discografic la MusicHubTM iar „Povești din Pandemie” conține melodiile „Taxe și impozite”, „Era digitală”, „Băiat talentat” (alături de Tase Pârvu), „Țuică de Banat”, „În grădină”, „Revoluția iubirii”, „Pisica” și „Lângă tine”.

Inițial, proiectul The Bandits s-a născut în componența Sorin Stroie, Alexandru Munteanu și Răzvan Munteanu, iar pe parcurs au intrat în echipă și Francis Mozes și Tibor Aranyi. Una din piesele incluse pe acest album de debut este „Băiat talentat”, în memoria lui Tase Pârvu, un artist cunoscut și respectat în zona de vest a țării, care a murit în 2020.

Mezinul formației este tânărul chitarist și producător Sorin Stroie, cel care este răspunzător și pentru producția acestui album. „Sunt pasionat de muzică de mic copil și am colaborat deja cu câțiva artiști, am și un album solo. Ceea ce cântăm noi este un rock ascultabil, chiar dacă unele piese sunt puțin mai aspre. Am colaborat cât se poate de bine cu colegii de trupă iar piesele s-au născut cât se poate de firesc, mai greu a fost cu realizarea videoclipurilor“, a spus tânărul chitarist.

„Pe Sorin îl cunoșteam pentru că venea cu părinții lui de la Periam la Timișoara, la concertele pe care le aveam cu The Weekend Band. Am văzut că a scos câteva piese și l-am invitat să cânte alături de noi. The Bandits s-a născut în pandemie din motivul că vroiam să avem un proiect cu piese proprii. E un underground mai digerabil, un balcan rock cu umor, iar piesele pot fi fredonate de oricine. Textele sunt funny și există multe ironii.


În trupa asta există o libertate deosebită și fiecare dintre membri adaugă un plus. Discul nostru se va găsi din această vară și sub formă de CD iar pentru concertul de lansare de joi avem pregătite multe momente interesante“, spune Răzvan Munteanu, solistul formației.

„Eu am venit din mers în proiectul ăsta, undeva pe la mijloc. Evident că existau deja câteva piese făcute și mi-am adus și eu aportul la câteva melodii de pe album. Dacă ar fi să aleg cea mai faină piesă de pe album… e greu… poate cel mai mult îmi place cea mai nouă piesă lansată de noi, «Lângă tine», care are parte și de porțiune de rap realizată de Francis Mozes“, spune basistul trupei Tibor Aranyi.

„Ceea ce-mi place mie este faptul că muzica noastră este organică, tot ce se cântă este realizat de instrumentiști, nu cântăm pe trackuri. Asta mă încântă cel mai mult. Am avut multe momente interesante la înregistrările albumului și așteptăm cu nerăbdare concertul nostru de lansare“, spune tobarul formației The Bandits, Alexandru Munteanu.

Francis Mozes, clăparul formației The Bandits

Clăparul trupei The Bandits, Francis Mozes, este o apariție inedită pe scena muzicală autohtonă. Născut în Suedia, din părinți români, a trăit multă vreme în Minneapolis (SUA) și a poposit pe meleagurile noastre cu câțiva ani în urmă, când s-a înscris la Facultatea de Medicină din Timișoara.

„Și eu am venit pe parcurs în The Bandits și ceea ce îmi place aici este că e o libertate deosebită. Fiecare dintre noi putem să adpugăm din mers diverse influențe muzicale, astfel încât stilul nostru se schimbă în permanență. Mă regăsesc perfect în acest film și aștept deja cu nerăbdare albumul doi. Ceea ce cântăm pe «Povești din pandemie» este o parodie rock pe care o iubesc pur și simplu. Una din piesele care îmi place foarte mult este cea realizată în memoria lui Tase Pârvu… mă atinge mult fiindcă am cântat cu el și am amintiri deosebite. The Bandits e un balcan rock cu mult umor și parodie. Ceea ce reușește Răzvan (n.n. – Munteanu) cu textele lui …e deosebit de frumos, e mișto”, a spus Francis Mozes despre The Bandits.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.