Cod portocaliu și cod galben de inundații pe râuri din vestul țării

Cod portocaliu și cod galben de inundații pe râuri din vestul țării

0
DISTRIBUIȚI

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor (INHGA) a două avertizări cod portocaliu și cod galben care anunță pericol de inundații pe râuri din vestul țării

Astfel, ca urmare a precipitațiilor înregistrate și prognozate „se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile mici din bazinele hidrografice: Miniș (afluent al râului Nera) – bazin amonte confluență cu râul Poneasca, județul Caraș-Severin.


Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Golumb (afluent al râului Miniș)”. Această alertă cod portocaliu este valabilă până la ora 22:00.

De asemenea, a fost emisă o avertizare cod galben, valabilă până la miezul nopții, pentru bazinele hidrografice: Crișul Alb – bazin amonte S.H. Vața de Jos și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Vața de Jos – amonte S.H. Ineu, județele: Hunedoara și Arad. Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Crișul Alb – bazin amonte S.H. Vața de Jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.