Două fete minore, exploatate sexual într-o localitate din Timiș. Opt persoane, duse...

Două fete minore, exploatate sexual într-o localitate din Timiș. Opt persoane, duse la audieri

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT Timişoara, au dsefășurat astăzi „o acţiune pe linia combaterii traficului de persoane şi minori, în scopul destructurării unui grup infracţional organizat, care ar acţiona în judeţul Timiş, comuna Iecea Mare”.

Victimele, ambele minore (13 și 17 ani), ar fi fost racolate de membrii grupării constituite din opt persoane din medii defavorizate și, sub pretextul unei relații de prietenie, ar fi fost traficate și exploatate sexual, în imobilul uneia dintre persoanele bănuite sau în alte locații din comună.

„Din actele premergătoare şi verificările efectuate, a reieșit că, în cursul lunii mai 2021, membrii grupării ar fi racolat cele două minore şi, profitând de faptul că acestea provin din familii sărace, ar fi abuzat de naivitatea acestora și, prin acte de violență fizice și verbale, le-ar fi convins să întreţină relaţii sexuale cu mai mulți bărbați pe zi. Aceștia, după consumarea actelor sexuale, ar fi plătit membrilor grupării în jur de 50-60 de lei. În cadrul acestei acțiuni, au fost efectuate trei percheziţii domiciliare, la adresele persoanelor cercetate şi au fost puse în executare opt mandate de aducere, pe numele membrilor grupării”, a transmis IPJ Timiș.

La percheziții, oamenii legii au găsit sume de bani, dar și baxuri de țigări.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.


Activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și Grupării de Jandarmi „Glad Voievod” Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.