Ucrainenii de la Kalush Orchestra, câștigătorii Eurovision, au cântat pentru prima oară...

Ucrainenii de la Kalush Orchestra, câștigătorii Eurovision, au cântat pentru prima oară în România, la Ziua Timișoarei FOTO

2
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-331120710">

În cea de-a treia zi dedicată sărbătoririi Zilei Timișoarei, miercuri seara, în Parcul Rozelor a avut loc un spectacol care a adunat un public numeros, cireașa de pe tort fiind recitalul formației ucrainiene Kalush Orchestra. Trupa care a câștigat concursul Eurovision din acest an a susținut primeul ei concert din România, la Timișoara, și a intrat în scenă fix la ora 21.30, în uralele spectatorilor. În primele rânduri ale publicului s-au aflat o serie de refugiați ucrainieni și câteva steaguri, iar pe lângă binecunoscuta piesă Stefania, formația a abordat și alte piese printre care s-a numărat și Shomber Womber, moment în care solistul Oleh Psiuk i-a îndemnat pe spectatori să cânte refrenul alături de ei.

Pe parcursul spectacolului, membrii formației au avut o serie de interacțiuni cu publicul și și-au prezentat și celebrele pălării roz, „panama“, banii rezultați din vânzarea acestora mergând către sprijinirea armatei ucrainiene. Din show-ul trupei Kalush Orchestra n-a lipsit nici binecunoscutul Slava Ukraini, iar aplauzele de la finalul recitalului au demonstrat că prima lor apariție din țara noastră a fost una de succes.

Înainte de concertul Kalush Orchestra pe scenă au cântat Ansamblul Timișul alături de Traian Jurchelea, Pera Todorovici, Doriana Talpeș, Bela Tudor și Renate Binkich, iar finalul serii de miercuri i-a aparținut lui Ovidiu Lipan Țăndărică care a urcat pe scenă alături de Fanfara Zece Prăjini și Balcano. Spectacolul lor a fost unul cât se poate de apreciat de public iar printre melodiile care au făcut furori la fața locului s-au numărat Margareta, Bella Ciao sau Dragana Mirkovic – Placi zemljo.

2 COMENTARII

  1. Din pacate, ucrainienii au avut o prestatie penibila. Fara un traducator, fara sa stie engleza si cu niste melodii…nicicum pe care nu le repetasera. Un mare fiasco, mai ales dupa regalul Phoenix. Inteleg sa-i ajutam, dar ar putea avea putin respect pentru noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.