Compensarea cu 50 de bani a prețurilor la carburanți va continua până...

Compensarea cu 50 de bani a prețurilor la carburanți va continua până la sfârșitul lunii septembrie

0
DISTRIBUIȚI

Compensarea la pompă cu 50 de bani a prețurilor la carburanți va continua pe întreaga perioadă anunțată, până la sfârșitul lunii septembrie, urmând ca la finalul analizei să fie luate noi decizii, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru.

„Ca și în cazul altor măsuri implementate de Guvern pentru protejarea cetățenilor și economiei de efectele creșterii prețurilor la energie și gaze naturale, compensarea la pompă cu 50 de bani a prețurilor la carburanți va continua pe întreaga perioadă anunțată, urmând ca la finalul analizei să fie luate noi decizii”, a pecizat Cărbunaru.

Executivul a aprobat la finele lunii iunie ordonanța de urgență pentru aplicarea reducerii de 50 de bani la prețurile la carburanți, timp de trei luni.


Cheltuielile statului au fost prevăzute la 800 de milioane de lei.

Prețul petrolului a scăzut în ultima perioadă, pe fondul temerilor declanșării unei crize economice globale precum și din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID și posibilității adoptării de noi restricții. În aceste condiții, prețurile la pompă au scăzut sub nivelul celor practicate de companiile petroliere în momentul introducerii compensării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.