Coșurile de gunoi „rezistente la vandalizare” au ajuns la Timișoara

Coșurile de gunoi „rezistente la vandalizare” au ajuns la Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

Cele 500 de noi coșuri de gunoi care vor fi montate pe străzile din Timișoara au ajuns în sfârșit la destinație. A fost nevoie de o a treia licitație, lansată în decembrie 2021, pentru că la primele două nu a fost depusă nicio ofertă.

În cele din urmă, după creșterea prețului maxim și scăderea numărului de coșuri de gunoi de la 1.000 la 500, contractul a fost atribuit în luna martie 2022 către Urbio Palagio SRL, din Sibiu, care a oferit un preț total de 368.900 lei, inclusiv TVA, deci aproximativ 150 de euro pe bucată.

De la semnarea contractului, furnizorul avea la dispoziție 45 de zile pentru livrare, însă coșurile de gunoi au sosit cu mai multe luni întârziere, motivarea fiind că transportul a rămas mult timp în vamă.

Coșurile de gunoi sunt ignifuge, au o capacitate a recipientului de 50 de litri, sunt realizate din tablă de oțel galvanizată la cald, care le conferă rezistență crescută la factorii de mediu și vandalism.


De asemenea, în zona inferioară sunt prevăzute cu un mecanism pentru golire rapidă, fiind dotate și cu sistem de prindere atât pe perete, cât și pe stâlp. Fiecare coș va avea o garanție de 24 de luni, în condiții normale de utilizare.

„Au fost deja livrate și se află la operatorul de salubrizare. Sunt din metal, au o capacitate de 50 litri și sunt rezistente la vandalizare. Le vom amplasa în piețe, stații de transport public, pe străzile cu trafic pietonal ridicat și în zonele unde nu sunt suficiente coșuri de gunoi. Este încă un pas pe care îl facem pentru un oraș mai curat”, a transmis primarul Dominic Fritz.

1 COMENTARIU

  1. Mai frate dar acest FRITZ reuseste sa stranga la gunoi in Timisoara ca toata halda de gunoi de la Ghizela nu are atit gunoi.Străzilor orașului in 3 luni de zile 2.000 tone, la Baza Uszoda anul trecut vreo 800 tone si anul asta inca vreo 90 de tone,prin cartiere sute de tone de unde sa nu spun ceva urat gaseste omul asta atit gunoi? Si Timisoara tot o mara HALDA DE GUNOI ESTE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.