Dub FX și Implant pentru Refuz au fost vedetele ultimei seri incluse...

Dub FX și Implant pentru Refuz au fost vedetele ultimei seri incluse în ediția din acest an a festivalului Codru

1
DISTRIBUIȚI
<


p>

Festivalul Codru desfășurat în weekend-ul trecut la Pădurea Bistra de lângă Timișoara a avut parte de 25.000 de spectatori, conform organizatorilor. Pe lângă muzică, festivalierii s-au recreat la zonele de relaxare special amenajate, unde au putut să se bucure de instalații artistice, filme, piese de teatru și multe altele. Iubitorii de sport au putut să facă mișcare în natură, pe terenul de volei sau să exerseze mișcări de karate. Pentru ca experiența celor patru zile să fie așa cum merită fiecare timișorean sau turist într-un oraș care urmează să fie Capitală Culturală Europeană a lucrat o echipă de 200 de oameni, cărora li s-au alăturat pe parcurs aproape 200 de voluntari.

Vedeta incontestab ilă a ultimei seri de festival, australianul Dub Fx – cel care a fost prezent în această vară și la festivalurile Untold și Neversea – a demonstrat încă o dată faptul că faima de care se bucură în întreaga lume este cât se poate de binemeritată.

Pe numele său adevărat Benjamin Stanford, artistul născut în Melbourne a plecat în 2006 să cucerească Europa cu o serie de performance-uri stradale iar în zilele noastre se poate mândri cu apariții la cele mai importante festivaluri din lumea întreagă și o serie de albume de succes. Alături de Woodnote, Dub Fx a susținut un recital interesant duminică seara, în care alături de succesele binecunoscute a interpretat și câteva piese din cel mai recent album al său Roots. Dincolo de toate, succesul lui Dub Fx se bazează pe faptul că „rădăcinile“ sale muzicale provin dintr-o serie de genuri muzicale ca breakbeat, dub, hip hop, reggae, , drum and bass, EDM sau soca. Modul în care aceste influențe sunt amestecate  în compozițiile artistului este pur și simplu mirific, iar peste toate acestea artistul este și un bun „maestru de ceremonii“. S-a văzut asta cu ochiul liber și pe la jumătatea spectacolului din Timișoara, într-un moment oleacă stânjenitor, în care Dub Fx a fost nevoit să facă o pauză din cauza faptului că a uitat să-și pună Ipad-ul la încărcat….Salvarea a venit de la saxofonistul Woodnote, iar spectacolul a continuat în aplauzele sincere ale celor aflați în fața scenei.

Un alt moment memorabil al serii de duminică a fost concertul celor de la Implant pentru Refuz, care a strâns o sumedenie de fani ai trupei. Cu o poftă de cântat „de zile mari“, băieții au avut parte de o atmosferă de nota zece și au bifat încă un recital de nota zece „acasă“. Printre artiștii care au susținut recitaluri în ultima zi de festival s-au mai numărat Om la Lună, Mădălina Pavel, Toulouse Lautrec și Phaser, iar ultimele beat-uri care au răsunat la scene principală a ediției din acest an a manifestării au fost puse-n difuzoare de către maestrul K-lu.

Misiunea CODRU este să protejeze și să întinerească Pădurea Bistra, aflată la 4 kilometri de Timișoara, la limita dintre comunele Ghiroda şi Moşniţa. Este o arie protejată de interes național, unde cresc specii prețioase de arbori. „În cele două sesiuni de ecologizare, organizate în 2019 și 2022, împreună cu cei 2.000 de voluntari, am plantat 8.000 de puieți. Următoarea sesiune de plantare va fi în această toamnă, pentru ca mai apoi, în 2023,să ne bucurăm de ediția a treia a CODRU Festival, mai verde și mai bogat. Codru e al meu, al tău, al tuturor!“, au transmis organizatorii evenimentului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.