A fost semnat contractul pentru unul dintre cele mai dificile sectoare din...

A fost semnat contractul pentru unul dintre cele mai dificile sectoare din autostrada care leagă Timișoara de București: 95 de poduri și pasaje, tunel de aproape 2 kilometri

0
DISTRIBUIȚI

CNAIR a semnat, luni, contractul pentru proiectarea și execuția Secțiunii 3 (Cornetu – Tigveni) a autostrăzii Sibiu-Pitești cu Asocierea WEBUILD SPA – TRANCRAD SRL. Valoarea contractului este de 5,323 miliarde de lei, fără TVA, iar lungimea acestei secțiuni de autostrada este de 37,4 km.

„CNAIR a semnat contractul pentru proiectarea și execuția Secțiunii 3 (Cornetu – Tigveni) a autostrăzii Sibiu – Pitești cu Asocierea WEBUILD SPA – TRANCRAD SRL.


Valoarea contractului este de 5,323 miliarde de lei, fără TVA, finanțarea proiectului fiind asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile. Contractul pentru cea mai complexă secțiune a autostrăzii Sibiu – Pitești are o perioadă de proiectare de 12 luni și o perioadă de execuție de 45 de luni”, anunță Ministerul Transporturilor.

Potrivit MT, lungimea acestei secțiuni de autostrada este de 37,4 km.

Principalele lucrări pe această secțiune sunt 95 de poduri și pasaje, tunel cu două galerii independente, în lungime de 1.7 km/galerie, două noduri rutiere, la Cornetu și Văleni, precum și ecoduct în zona localității Călinești.

„Secțiunea 3 (Cornetu-Tigveni) și secțiunea 2 (Boița-Cornetu), au o lungime totală de 68,73 km și formează tronsonul montan al autostrăzii Sibiu – Pitești care va traversa efectiv Carpații”, se menționează în comunicatul MT.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.