A început a doua etapă a anchetelor de circulaţie origine-destinaţie. Unde poţi...

A început a doua etapă a anchetelor de circulaţie origine-destinaţie. Unde poţi fi oprit în vestul ţării

0
DISTRIBUIȚI
Foto: DRDP Timişoara / Facebook

Astăzi se desfăşoară a doua etapă a anchetelor de circulație origine-destinație la nivel naţional. Echipaje mixte CNAIR – Poliția Română (recenzori și agenți de circulație) vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă și le vor adresa un set de întrebări, datele personale nu vor fi înregistrate, informează DRDP Timişoara.

Astfel, şoferii pot fi traşi pe dreapta până la ora 12 și în intervalul orar 14-18 în următoarele locaţii din vestul ţării: Jud.


Arad: DN 79, Zimandu Nou; Jud. Hunedoara: DN 68, ieșire din Totești spre Hațeg și DN 76, ieșire din Brad spre Țebea; Jud. Caraș-Severin: DN 6, Constantin Daicoviciu; Jud. Timiș: DN 69, Orțișoara și DN 68A, Dumbrava; Autostrada A1: parcările dintre nodurile rutiere Remetea Mare și Giarmata, km 500+536.
Recenzorii vor fi amplasați pe ambele sensuri de mers în punctele menționate.

Întrebările vor fi legate de originea plecării în cursă (ex.: Timișoara, Reșița); destinația cursei (ex.: Cluj, Iași); scopul călătoriei (ex.: turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri); pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii; pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri. Fiind vorba despre o acțiuni de interes public, conducătorii auto sunt rugaţi să colaboreze cu anchetatorii astfel încât această acțiune să se desfășoare într-un timp cât mai redus. Nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare. Informațiile solicitate sunt complet anonime, în conformitate cu regulamentul general privind protecția datelor.

Acest studiu coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare. Următoarea dată pentru desfășurarea studiului de circulație va fi în 26 octombrie a.c., între aceleași ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.