Dascăl din Timișoara, ales secretar al Comitetului Executiv al Federației Mondiale a...

Dascăl din Timișoara, ales secretar al Comitetului Executiv al Federației Mondiale a Competițiilor de Fizică

0
DISTRIBUIȚI

Dr. Sandu Golcea, profesor de fizică la Colegiul C.D. Loga și unul din cei mai respectați și îndrăgiți dascăli români pentru performanțele deosebite obținute cu elevii săi, cât și cu cei din mai multe țări străine pe care i-a pregătit pentru diferite olimpiade, a fost ales la cel de-al IX-lea congres al Federației Mondiale a Competițiilor de Fizică (World Federation of Physics Competitions) care a avut loc în 27 septembrie, online, secretar al Comitetului Executiv al WFPhC, aceasta fiind a patra funcție în ordinea ierarhică a federației dar a doua ca putere executivă după președintele acesteia.

Federația Mondială a Competițiilor de Fizică a fost înființată în 1999 la inițiativa dr. Waldemar Gorzkowski, fost președinte al Olimpiadei Internaționale de Fizică, pentru a crea o platformă pentru competițiile de fizică cu scopul de a promova excelența și cercetarea în educație a acestei discipline și  pentru coordonarea competițiilor de fizică din școlile secundare, licee și colegii. Membrii săi sunt persoane fizice, organizații și instituții de pe toate continentele, implicate în competiții de educație științifică și fizică.


WFPhC organizează activități regulate pe tot globul, precum un congres bianual, publică un buletin informativ regulat al revistei „Physics Competitions” pentru introducerea de idei inovatoare în domeniu, precum și informări despre activitățile membrilor săi.

Prof. dr. Sandu Golcea a fost ales încă de la al VII-lea congres al WFPhC care a avut loc în 2016, în Indonezia, membru al Comitetului Executiv și președinte al Comitetului de premiere, prin vot unanim, și aceasta fiind o poziție foarte respectată din punct de vedere profesional și una din funcțiile de mare încredere ale federației. El va deține funcția de secretar al WFPhC până la congresul al X-lea, care va avea loc la Timișoara în anul 2024. Toate schimbările care au avut loc la congres au fost înregistrate la Camera de Comerț din localitatea olandeză Groningen și intră în vigoare începând din ultima zi a acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.