Ce se va întâmpla după ce Novi Sad a predat ștafeta de...

Ce se va întâmpla după ce Novi Sad a predat ștafeta de Capitală Culturală Europeană. Programul din orașul care preia ștafeta înaintea Timișoarei

3
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1135558013">
Foto: Facebook Docek Festival

Vineri seara, orașul sârbesc Novi Sad a sărbătorit într-un mod special trecerea în noul an pe stil vechi (7531) și predarea ștafetei de capitală culturală europeană 2022 printr-o serie de manifestări care au adus în orașul aflat la 150 de kilometri de Timișoara cel puțin 20.000 de spectatori străini, conform estimărilor oficiale.
Printre cei care au susținut concerte în întreg orașul s-a numărat și formația rusească Shortparis. Venind din Sankt Petersburg și avându-l ca frontman pe Nikolay Komiagin, Shortparis îmbină într-un mod aparte soundurile electronice cu aromele de post – punk. Spectacolul lor din SKCNS Fabrika a fost unul deosebit iar zilele următoare trupa rusească va susține și două concerte în România, la Control București (19 ianuarie) și Form Space Cluj (22 ianuarie).

Formația Superhiks din Macedonia care ar fi trebuit să susțină un concert cu această ocazie în clubul Trema din Nvi Sad a fost nevoită să-și anuleze spectacolul din motive de boală. Alte nume care au susținut evenimente în cadrul evenimentului care a purtat numele de „Docek“ au fost Konstrakta, Zemlja Gruva , Haelos (Marea Britanie), ABOP, Ke Ma și Shihan Wang, Sana Garić, Sevdaliza, YU Grupa, Divanhana, Maverick, Space Motion & Tribe, Tigrana Hamasyan, Đorđe David și Ivana Peters , Nneka, Tijana Bogićević, Lajkó Félix , EYOT sau Danica Crnogorčević .

La sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 21 – 22 ianuarie vor avea loc manifestările prilejuite de deschiderea oficială a Capitalei Culturale Europene în orașul maghiar Veszprém. Evenimentele includ și spectacole culturale pentru a marca aniversarea a 200 de ani de la nașterea imnului național al Ungariei și a Zilei Culturii Maghiare. În cele două zile vor avea loc o serie de concerte de muzică populară, pianiști de bar, spectacole cu coruri din Ungaria, recitaluri jazz-ul, blues și soul sau evenimente dedicate iubitorilor de operetă, teatru sau literatură. Organizatorii le oferă celor interesați și plimbări ghidate prin amabilitatea Arhiepiscopiei Veszprém, unde publicul va avea parte de o perspectivă asupra istoriei orașului.

Printre cei care vor evolua în cadrul acestor evenimente se numără celebrul duo Kruder & Dorfmeister din Viena, dar și reprezentanți ai celorlalte capitale culturale europene 2023, K-lu (Timișoara) și Ad:Mark (Elefsina), orașul grecesc urmând să organizeze ceremonia de deschidere în 4 – 5 februarie.

Vă reamintim că deschiderea oficială a Capitalei Culturale Europene 2023 din Timișoara va avea loc în zilele de 17 – 19 februarie.

3 COMENTARII

  1. Mare fâs. Nimic mai mult. Această titulatură și-a pierdut enorm din importanță, pe măsură ce actul cultural a scăzut în calitate. O să vadă și timișorenii că nu se va schimba nimic. În afară de prețurile la orice, care se vor mări considerabil. Și doar cu asta va rămâne Timișoara. Cu un cost al vieții mai ridicat și cu un nivel de trai mai scăzut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.