Paul Codrea şi Iosif Rotariu, prezentaţi oficial la Poli Timişoara. Ce misiune...

Paul Codrea şi Iosif Rotariu, prezentaţi oficial la Poli Timişoara. Ce misiune au cei doi foşti internaţionali alb-violeţi

1
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara i-a prezentat azi pe Paul Codrea, noul director sportiv, şi Iosif Rotariu, şeful departamentului de scouting. Cei doi îl vor sprijini pe managerul general Costel Pantilimon în deciziile importante din club, în special în privinţa transferurilor şi promovărilor de jucători. „Roti” a subliniat că revenirea după aproape zece ani în clubul alb-violet se datorează lui „Panti”, după ce în ultimii ani „am avut tot felul de discuţii cu oameni care nu au jucat fotbal”.

Cei doi foşti internaţionali şi foşti mari jucători polişti şi-au propus să o ajute pe Poli prin filtrarea talentelor locale în primul rând. Astfel încât alb-violeţii să nu mai piardă cu uşurinţă jucători, dar să şi atragă alţi juni din zona Banatului la club.

„Am ţinut să vă prezint doi oameni care au contribuit la istoria acestui club şi sper ca şi de aici încolo să ne ajute să ne dezvoltăm mai bine… Sper să avem o colaborare cât mai bună şi mai benefică pentru club”, a spus Costel Fane Pantilimon despre noii colaboratori.

Paul Codrea a fost convins să se implice din nou la nivel de seniori în club, după ce părea că se axează pe munca la juniori, el fiind în continuare până în vară şi antrenorul grupei 2007 (calificată în play-off-ul Ligii Elitelor U16) a Academiei Politehnica.

„Mă bucur că sunt aici. Mă bucur de încrederea pe care clubul Politehnica şi Costel mi-au acordat-o. Sper împreună cu el cu ceilalţi membri ai conducerii şi cu Roti să schimbăm puţin faţa actuală a fotbalului timişorean. Vedem cu toţii că suntem într-o continuă suferinţă, problemele sunt foarte mari şi sperăm ca prin venirea noastră la acest club să atragem mult mai mulţi oameni de partea noastră. Să reuşim să ne unim, oamenii din Timişoara. Şi cei care iubesc Poli. Să atragem din nou lume la stadion. Pentru că vedem că şi suporterii din păcate sunt din ce în ce mai puţini. Îmi aduc aminte când am pornit cu acest club la Liga a 5-a am jucat şi cu 2-3.000 de suporteri şi asta îmi doresc să văd şi acum, că suporterii ne arată prin fapte că sunt alături de noi. Noi am venit, ne-am pus faţa, suntem aici să muncim, vrem să facem lucruri mari, dar avem nevoie de sprijinul lor”, a declarat Paul Codrea, care-i antrena pe cei de la Politehnica în „Judeţ” şi în primul sezon de Liga a IV-a Timiş (2013-14).

Iosif Rotariu a fost ultima dată, în fotbalul timişorean, director de imagine al preşedintelui Ripensiei, Mitică Mihu, şi părea mai degrabă dezamăgit de acea experienţă. A rămas în schimb un căutător de talente pentru Gică Hagi şi e la bază de asemenea antrenor.

„Vreau să-i mulţumesc domului Costel Pantilimon pentru că el este managerul general al clubului. Paul Codrea e directorul sportiv. Sunt foşti elevi de-ai mei de la fotbal, Paul chiar şi coleg. Şi dacă nu ar fi fost ei, mai mult ca sigur nu m-aţi fi văzut aici. Pentru că de-a lungul timpului, ultimei perioade, am avut tot felul de discuţii cu oameni care nu au jucat fotbal, care nu au fost în mediul fotbalistic şi atunci mi-a dispărut cumva plăcerea aceea de a fi în fotbal şi de a ajuta. Au venit ei doi, m-au contactat, am văzut viziunea, nu despre trecut, ci despre prezent şi viitor, căci va fi o colaborare pe o perioadă mai lungă de timp. Sunt doi oameni care au jucat la echipa naţională, au jucat în străinătate.


Au o altfel de mentalitate faţă de cei care au jucat doar în România, au o altfel de experienţă şi eu fac parte din acei jucători care au jucat şi în străinătate şi poate vin cu experienţa vârstei în primul rând. Faptul că am fost antrenor secund şi la echipa naţională şi sper ca împreună să facem ca lucrurile să meargă mult mai bine pentru Poli Timişoara. Pentru că Poli Timişoara a fost un brand, este şi va fi în continuare, cred că va fi brandul nr. 1 al Banatului. Întotdeauna a avut suporterii de partea ei. Şi acum pentru prima dată în conducerea clubului sunt chiar oameni care au pus umărul la ascensiunea Politehnicii şi sunt oameni de fotbal. În privinţa rolului meu mă voi consulta atât cu Fane, cât şi cu Paul. Voi merge să monitorizez jucători, nu doar din academie sau la echipa mare, ci şi din alte localităţi, tot ce înseamnă zona de vest a ţării şi voi propune, îi voi urmări şi atunci ne vom sfătui împreună, pentru că ideile cam corespund şi viziunea pentru fotbal, pentru că suntem trei oameni de fotbal. Nu pot fi decât mici diferenţe în a vedea calităţile unui jucător şi atunci va fi mult mai uşor să discut cu ei faţă de alţii care nu au jucat fotbal”, a spus şi Iosif Rotariu, la rândul său activ la echipa suporterilor în ediţia 2012-13 (Liga 5), dar ca jucător.

Deocamdată Rotariu se va consulta şi cu antrenorii din academie în privinţa jucătorilor legitimaţi, pe viitor Pantilimon nu exclude o adevărată reţea de scouteri pentru Poli: „Asta încercăm să facem, să creăm cumva anumite departamente cu care să colaborăm, fiecare să aibă departamentul său. De aceea noi am încercat acum să-l aducem pe nea Roti, el cunoscând tot ce înseamnă fotbalul din Timişoara şi fotbalul din România într-o primă fază. El o să se ocupe de tot ce înseamnă partea asta de recrutare, de scouting şi tot aşa, propuneri către club. Încercăm să creştem numărul şi volumul de colaboratori, dar în primă fază acesta e un început[.

„Bineînţeles că la infrastructură suferim cel mai mult. În primul rând un stadion, care îţi permite să ai încasări, să atragi sponsori, îţi permite să te dezvolţi… nu o să stăm să ne plângem acum. Noi o să încercăm să construim, să dezvoltăm academia şi baza din cadrul academiei. Asta putem face noi. Stadionul cred că trebuie să-l facă altcineva, Primăria, CNI-ul… Se încearcă să se acceseze proiecte europene, avem sprijinul Politehnicii şi promisiune că va interveni în zona asta. Şi trei, dacă nu se poate nici 1, nici 2, poate găsim om de afaceri care binevoieşte să ajute copiii din Timişoara”, a precizat Codrea despre problemele actuale.

Paul Codrea consideră că lotul lui Poli nu e unul rău, în ciuda poziţiei din clasament şi a schimbărilor masive, mai ales la capitolul plecări: „Au făcut ce au putut, lotul mi se pare okay. Noi am pus puţină presiune pe ei şi am spus că vrem să ne salvăm şi chiar credem că putem să ne salvăm. Dacă ne uităm comparativ cu lotul Dumbrăviţei, nu cred că e o diferenţă aşa de mare, din contră, cred că lotul nostru, valoric, e peste Dumbrăviţa. Ei au obţinut alte rezultate pe teren, asta e altceva, dar avem jucători care au jucat Liga I, aşa că eu zic că avem şanse mari, acum doar terenul va arăta unde vom fi”.

Tot Codrea a subliniat nevoia de a stopa modul în care unii tineri părăsesc cu uşurinţă clubul, de cele mai multe ori dezamăgiţi de lipsa de oportunităţi. „Foarte multe talente au plecat la vârste fragede, chiar eu, la 15 ani la Dinamo. De aceea merită mai multă atenţie… Toată lumea vorbeşte de tineri, dar la primul joc prost li se dă în cap. Trebuie urmăriţi, încurajaţi şi ăsta va fi în principal rolul meu. Am văzut de-a lungul timpului câţi tineri, care au jucat la Timişoara, nefiind neapărat timişoreni, ce echipă putea să aibă Timişoara dacă toţi aceşti tineri rămâneau aici. Puteam să fim în Liga I şi în primele şase-şapte echipe, spun eu, dacă-i luăm statistic… câţi sunt în Liga I sau în străinătate. Asta înseamnă că cineva aici, la nivel de management, a făcut o greşeală. Acesta e rolul meu, rolul directorului sportiv, să planifice pe termen lung, să aibă un management corect, să ţinem situaţia sub control, prea uşor îi dăm la alte echipe, unii se simt neglijaţi. În străinătate e o mândrie ca un jucător din academia să joace la prima echipă, la noi parcă e păcat naţional, nu ştim cum să-l dăm afară (…) Tranziţia e foarte grea şi e păcat de munca unui copi şi investiţia unui părinte de 10-12 ani şi când ajung să terminte junioratul se lasă de fotbal sau pleacă în Liga a 3-a, a 4-a sau nu sunt băgaţi în seamă”, a concluzionat Paul Codrea.

1 COMENTARIU

  1. Si Rotariu si Codrea 2 fosti buni jucatori si atat!
    In carierea lor urmatoare au fost foarte limitati!
    De Codrea se vorbeste pe la centrul de juniori ca nici nu prea merge la antrenamente iar cand o face , presteaza foarte modest!
    Iar Roti a ajuns sa se lipeasca de echipe doar pe numele trecut fara sa isi asume ceva! Scoueter si la Poli si la Viitorul! Cum vine asta..? Cei buni la Viitorul si cei slabi la Poli..
    E clara si cu Pantelimon…! Vrajeala

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.