Polițiștii locali au luat „la purecat” terasele din zona centrală a Timișoarei

Polițiștii locali au luat „la purecat” terasele din zona centrală a Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială și Serviciului Ordine Publică au efectuat, în ultimele două zile, o amplă acțiune de verificare la societățile comerciale din zona centrală a municipiului, pentru a verifica respectarea prevederilor legale în ceea ce privește desfășurarea de activități prin terase.

„Acțiunea vine ca urmare a faptului că s-a observat în ultima perioadă amenajarea terselor sezoniere, motiv pentru care se impune în primul rând prevenirea unor practici comerciale cu nerespectarea legislației.


Astfel, au fost verificate un număr de 56 de societăți comerciale care desfășoară exerciții comerciale din domeniul alimentație publică din zona Piața Victoriei, Piața Libertății – Lucian Blaga, Alba Iulia, Piața Unirii, practic terasele din zona pietonală. Totodată s-a urmărit existența acordului pentru desfășurarea de exerciții comerciale, a vizării acestuia, care trebuie să se facă până la 31 martie 2023, precum și existența avizului de comerț ambulant la terase emis de Primăria Timișoara, respectarea suprafețelor acestora, verificarea distanțelor specificate pe planurile aprobate, precum și dacă acestea se conformează în privința jardinierelor și a umbrelelor amplasate. Toate aceste prevederi sunt cuprinse în OG 99/2000 și în HCL 251/2022”, a transmis Poliția Locală Timișoara.

În urma verificărilor au fost aplicate și un număr de șase sancțiuni în valoare de câte 1.000 lei fiecare, pentru lipsa acordului de funcționare, alte cinci societăți fiind sancționate, pentru nerespectarea suprafeței teraselor, cu avertisment și cu termen de remediere a problemelor de 24 de ore, urmând a fi reverificate și luate măsurile legale în cazurile care se impune acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.