Proxenet cu SIDA, trimis în judecată după ce a organizat „caravana sexului”...

Proxenet cu SIDA, trimis în judecată după ce a organizat „caravana sexului” inclusiv în vestul ţării

0
DISTRIBUIȚI

 

Procurorii DIICOT din Oradea au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat, aflat în arest preventiv, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, precum trafic de persoane, transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit, în forma tentativei și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu.


Timp de mai mulţi ani, inculpatul îşi obliga victimele să se prostitueze în diverse oraşe din ţară, inclusiv în Arad.

„În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2019 – 19.01.2023, inculpatul a transferat și adăpostit două persoane vătămate în diverse localități din România (Constanța, Cluj Napoca, Oradea, Arad, Brașov și București) în scopul obligării acestora la practicarea prostituției în folosul lui, costul cazărilor fiind achitat din sumele obținute din practicarea prostituției”, se mai arată în rechizitoriul din 8 februarie.

Activitatea infracțională a fost întreruptă prin intervenția organelor de urmărire penală.
Persoanele vătămate au fost constrânse să practice prostituția prin acte de violență și agresiune verbală, dar și prin inducere în eroare, inclusiv cu privire la faptul că sumele obținute din această activitatea ar putea fi folosite în vederea întreținerii familiei.
De asemenea, inculpatul a întreținut relații sexuale cu una dintre persoanele vătămate deși cunoștea faptul că este diagnosticat cu sindromul imunodeficienței umane dobândite.
La data de 19 ianuarie a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară la locuința inculpatului, unde a fost identificată și ridicată cantitatea de aproximativ un gram de canabis. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Bihor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.