Sancțiuni maxime pentru o firmă care a câștigat contractul de deszăpezire, dar...

Sancțiuni maxime pentru o firmă care a câștigat contractul de deszăpezire, dar nu a intervenit corespunzător la singura ninsoare de până acum

1
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a aplicat sancțiune maximă pentru modul deficitar în care a acționat firma care a câștigat licitația pentru prevenirea și combaterea înzăpezirii pe drumul județean 681 – sectorul Nădrag-Hăuzești. Potrivit CJ, compania nu a prestat serviciile de intervenție.

Potrivit unui comunicat de presă transmis marți de Consiliul Județean Timiș, au fost aplicate sancțiuni aspre pentru modul deficitar în care a acționat firma care a câștigat licitația pentru prevenirea și combaterea înzăpezirii pe drumul județean 681 – sectorul Nădrag – Hăuzești.

În urma sesizărilor primite, reprezentanții Direcției de drumuri și transport au efectuat o verificare pe teren.

„A fost o situație inacceptabilă și nu voi tolera așa ceva pe nici unul dintre drumurile județene din Timiș.


(…) În informările zilnice transmise către noi nu a fost semnalată zona Nădrag ca fiind periculoasă. Prestatorul nu a acționat conform obligațiilor contractuale, nu și-a coordonat activitatea și nu a intervenit corespunzător nici preventiv și nici pentru degajarea gheții de pe carosabil”, a spus Alexandru Proteasa, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș.

Potrivit comunicatului citat, în perioada 6 – 8 februarie 2023, prestatorul nu și-a îndeplinit corespunzător obligațiile prevăzute în caietul de sarcini, parte a contractului de servicii, respectiv nu au fost prestate serviciile de intervenţie – prevenirea și combaterea poleiului și a formării unui strat de gheață pe toate pe tot traseul drumului DJ 681 și nu au fost respectate intervalele de timp corespunzătoare fiecărui tip de intervenţie.

Conform clauzelor contractuale, pentru modul deficitar în care a fost coordonată și desfășurată activitatea de prevenire şi combatere a înzăpezirii drumurilor judeţene de către prestator, acesta va plăti ca penalități în sumă de 9.926,24 lei, la care se adaugă o amendă de 2.000 de lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.