La mulți ani, Petre Ionuțescu! Artistul a lansat o melodie nouă chiar...

La mulți ani, Petre Ionuțescu! Artistul a lansat o melodie nouă chiar de ziua sa

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook Petre Ionuțescu

Cu ocazia împlinirii vârstei de 47 de ani, alături de melomanii din întreaga țară, colectivul PRESSALERT.ro îi urează artistului Petre Ionuțescu un sincer La Mulți Ani!

Născut pe 19 martie 1976, Petre Ionuţescu și-a făcut apariția într-o serie de întâmplări și happening-uri nu numai muzicale. Printre proiectele unde și-a făcut apariția s-au numărat Blazzaj, Alexandrina, Subcarpaţi, Negură Bunget, Thy Veils sau Makunouchi Bento. Născut la Lipova într-o familie în care trompeta era conform mărturiilor proprii „o jucărie“, artistul s-a înscris în 1990 la Liceul de Muzică Sabin Drăgoi din Arad și mai apoi a terminat Conservatorul din Timișoara. De numele său se leagă în 1996 apariția formației Funkin’le Free, care mai apoi a devenit Blazzaj, una din primele trupe din țara noastră care a abordat acid jazz și funk.

Pe plan solo a devenit cunoscut datorită proiectului Trompetre, cu care a lansat în 2016 albumul „Maria Radna Live” ce conține șapte piese – compoziții originale, toate având ca punct de inspirație natura, într-o multitudine de manifestări.


În 2020, melomanii s-au putut bucura de apariția dublului vinil numit „ Petre Ionuțescu & Daniel Dorobanțu Alive at Gărâna Jazz Festival“, material înregistrat live în noaptea dintre 12 și 13 Iulie 2019 la Gărâna Jazz Festival, în Munții Semenic. Tot în 2020, Petre Ionuțescu a susținut un concert solo cu un colorit instrumental cât se poate de divers, pe un ponton plutitor din mijlocul lacului Trei Ape din comuna Brebu Nou, județul Caraș-Severin. Concertul desfășurat sub genericul „Murmur“ le-a oferit spectatorilor o experiență deosebită, cu instrumente interesante care au avut parte de un sound memorabil, grație cadrului natural al locației. Anul trecut Petre Ionuțescu a pus bazele primei ediții a festivalului JazzAr .

Chiar de ziua sa, Petre Ionuțescu a lansat o nouă melodie înregistrată alături de Nadayana.

„A fost o experiență deosebită să filmăm acesta piesă. A fost chiar în perioada dintre pandemie și începerea războiului din Ucraina. Termenul de „piesă” este oarecum impropriu pentru că nu am pregătit nimic înainte. Am venit la studio cu gândul că vom înregistra un material la care am lucrat câteva zile. După câteva duble ne-am tras sufletul și în ultimele minute în care aveam spațiul la dispoziție ne-am gândit să mai înregistrăm ceva .. orice. Prima încercare .. și asta e tot. A ieșit o poveste de nicăieri și s-a dizolvat în neant, după care ne-am dat seama că sună mai bine decât ceea ce pregătisem inițial. Acesta este încă o dovadă pentru noi că cel mai important în procesul de creație este să lași lucrurile să curgă … și va fi bine.”, spune Petre Ionuțescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.