Atelierul de Folk – o inițativă lăudabilă pentru îndrumarea copiilor spre o...

Atelierul de Folk – o inițativă lăudabilă pentru îndrumarea copiilor spre o activitate recreativă, în Timiș

0
DISTRIBUIȚI

O inițiativă inedită care își propune să îndrume copii spre o activitate recreativă se va materializa în cursul acestei săptămâni lângă Timișoara, unde sub tutela unor oameni entuziaști se va deschide un atelier care își propune să pună Girocul pe harta folkului românesc.

„Într-un prezent în care subcultura a ajuns la rang de cultură, a pune unui copil chitara în mână și a-i deschide porțile către muzica de calitate este un demers salutar pentru viitorul cultural al acestei națiuni. În acest sens vrem să punem Girocul pe harta folkului românesc prin deschiderea primului club tematic, #AtelierulDeFolk. Atelierul de Folk este o inițiativă personală care beneficiază de sprijinul Primăriei Giroc, Consiliului Local Giroc, Casei de Cultură din Giroc și Liceului Teoretic «David Voniga» Giroc. Sub deviza «Dăm chitara din mână în mână», ne propunem să creăm un nucleu cultural care să coaguleze iubitori ai genului muzical care au abilități vocal-instrumentale și caută oportunități de interacțiune cu alți artiști, copii sau tineri care vor să se familiarizeze cu primele acorduri de chitară și profesioniști care doresc să dea o mână de ajutor pentru conturarea acestui proiect.
Atelierul de Folk cuprinde activități recreative care stimulează dezvoltarea abilităților vocal-instrumentale, iar participarea la activități este gratuită. Participanții trebuie să aibă vârsta de minim 7 ani., iar fiecare participant trebuie să își achiziționeze propria chitară (oferim consiliere pentru alegerea acesteia).


Metoda de studiu se axează pe învățarea acordurilor și ritmurilor necesare interpretării unui panel de piese cunoscute“, a spus Șerban Comșa, inițiatorul acestui lăudabil proiect.

Desachiderea oficială a Atelierului de Folk va avea loc joi, 6 aprilie, cu ocazia Zilei Liceului Teoretic „David Voniga” din Giroc. Între orele 16 și 18 inițiatorii vor susține o prezentare a Atelierului de Folk. Toți cei interesați să cânte vocal sau la chitară, experimentați sau neexperimentați, sunt bineveniți. Lansarea oficială a Atelierului de Folk va avea loc la ora 19:30 cu un program muzical, unde vor susține recitaluri Șerban Comșa și Dora Șerban. Activitatea Atelierului este dedicată școlarilor, indiferent de școala la care învață.

„La întâlnirea de joi pot participa și copii care nu învață la școala din Giroc. Activitatea Atelierului se va desfășura la Căminul Cultural din Giroc, presupunând o întâlnire pe săptămână, probabil în weekend. Intenționăm ca în cadrul Atelierului să creăm un grup vocal-instrumental cu care sa putem participa la evenimente culturale. Proiectul pentru promovarea folkului în Giroc dar și în împrejurimi presupune două acțiuni pe care le consider complementare. Una e Atelierul de Folk, cealaltă e organizarea festivalului «Întoarcerea la folk», care se va desfășura în perioada 19 – 20 mai în curtea Căminului Cultural din Giroc“, a mai adăugat Șerban Comșa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.