Război în Ucraina, ziua 423. Şase tancuri Leopard 2, livrate de Spania,...

Război în Ucraina, ziua 423. Şase tancuri Leopard 2, livrate de Spania, vor ajunge la Kiev

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-4999875">

Șase tancuri Leopard 2 cu destinația Ucraina au părăsit orașul portuar spaniol Santander, în nordul Spaniei, și se află în drum spre destinație, a declarat ministrul spaniol al Apărării, Margarita Robles, citată de CNN.

Robles a declarat jurnaliștilor că tancurile au părăsit Santander „împreună cu 20 de vehicule de transport greu”, iar călătoria pe mare va dura între cinci și șase zile.

„În șase zile, trecând printr-o altă țară, vor fi în Ucraina”, a spus ea.

Robles a declarat săptămâna trecută că alte patru tancuri Leopard, în plus față de cele șase actuale, vor fi trimise în Ucraina în urma reparațiilor, „cât mai curând posibil”.

Un total de 40 de membri ai echipajului tancurilor și 15 mecanici au fost, de asemenea, instruiți în Spania, potrivit Reuters.

Ucraina s-a bazat pe tancuri învechite din epoca sovietică pe toată durata invaziei rusești și a făcut apel la Occident pentru tancuri de luptă moderne pentru a consolida forțele Kievului.

Cererea relativ redusă de întreținere a Leopardului în comparație cu alte modele de tancuri înseamnă că acesta va fi deosebit de potrivit pentru nevoile ucrainenilor, au declarat experții.

Mai multe armate din întreaga lume folosesc Leoparduri și se crede că există aproximativ 2.000 de vehicule Leopard 2 răspândite în Europa, la diferite niveluri de pregătire.

În ultimele luni, SUA, alături de țări precum Polonia, Finlanda și Marea Britanie, s-au angajat să trimită tancuri în Ucraina.

În urma presiunilor internaționale, Germania a anunțat în ianuarie o decizie majoră prin care a anunțat că va trimite tancuri Leopard 2 trupelor de la Kiev, stârnind furia oficialilor de la Kremlin, care au încercat să catalogheze această mișcare drept un act de agresiune împotriva Rusiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.