Vicepreședintele CJT, găsit în conflict de interese. Ce a constatat Agenția Națională...

Vicepreședintele CJT, găsit în conflict de interese. Ce a constatat Agenția Națională de Integritate UPDATE Reacția lui Proteasa

1
DISTRIBUIȚI

Alexandru Proteasa, mâna dreaptă a liderului liberal Alin Nica în Consiliul Județean Timiș, a fost găsit de Agenția Națională de Integritate în conflict de interese administrativ.

ANI a constatat că Proteasa, acum vicepreședinte al CJ Timiș și în trecut consilier local la Moșnița Nouă, a contribuit la adoptarea unei hotărâri de consiliu local de care a beneficiat una dintre firmele sale.

„În perioada exercitării mandatului de consilier local a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii C.L. al Com. Moșnița Nouă privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal prin care se aprobă introducerea în intravilanul extins al localității a unei suprafețe de teren aflat în proprietatea societății în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator, producându-se astfel un folos patrimonial pentru sine, respectiv pentru societate. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art.


70, art. 71 și art. 77 din Legea nr. 161/2003 și art. 228, alin. (1), lit. c) din O.U.G. nr. 57/2019”, a transmis Agenția Națională de Integritate.

Posibilul conflict de interese a fost semnalat încă înainte de alegerile din 2020.

UPDATE Conflictul de interese administrativ sesizat de Agenția Națională de Integritate cu privire la Alexandru Proteasa, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș va fi contestat de către acesta în instanță. Presupusa stare de incompatibilitate nu implică Consiliul Județean Timiș, iar mandatul de vicepreședinte și atribuțiile lui Alexandru Proteasa în cadrul instituției nu sunt afectate în niciun fel.

„Consider că este vorba despre o eroare administrativă. ANI a cercetat, la sesizarea unui «binevoitor», prima întâlnire ordinară online a Consiliului Local Moșnița Nouă, difuzată prin intermediul platformei Zoom Meetings, în contextul pandemiei Covid 19. La momentul respectiv era instituită starea de urgență pe întreg teritoriul României, motiv pentru care ne-am văzut nevoiți să ne adaptăm la noua normalitate a vieții. În mod categoric m-am abținut de la votarea proiectului de hotărâre pentru care am fost reclamat că l-aș fi votat nerespectând prevederile Codului Administrativ și voi dovedi acest aspect. ANI este obligată să răspundă oricărei sesizări, dar dreptatea și legalitatea se stabilesc în instanță” a declarat Alexandru Proteasa, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.