A fost semnat contractul de proiectare şi execuţie al viitorului stadion din...

A fost semnat contractul de proiectare şi execuţie al viitorului stadion din Calea Buziaşului. Tabără: „Să ne bucurăm, dar moderat”

0
DISTRIBUIȚI

Viceprimarul Cosmin Tabără a anunţat astăzi semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia viitorului stadion de dimensiune medie al Timişoarei, din Calea Buziaşului, poreclit şi stadionul de tip „lego”. Încă un pas, mic, spre realizarea unui obiectiv care va satisface doar parţial necesităţile oraşului în materie de infrastructură sportivă. Reamintim că recent, după îndelungi aşteptări, a fost anunţată firma Tehnodomus, ca şi câştigătoare a licitaţiei pentru construcţia arenei.

„Este o zi specială pentru Timișoara! Am ajuns în ziua în care s-a semnat contractul cu societatea desemnată în urma licitației organizate pentru construcția stadionului de minim 9.500 locuri, cunoscut drept stadionul «Lego». Contractul va fi înaintat spre dl primar, urmând ca în scurt timp să fie dat Ordinul de începere a lucrărilor de proiectare în prima fază, apoi de execuție. Proiectare-avizare-autorizare-execuție. Acesta este parcursul din următoarele luni, dar în cel mai scurt timp este important să fim la execuție. Aici mizez și pe instituțiile avizatoare să soluționeze cu celeritate, în limitele legii, solicitările noastre”, a spus Cosmin Tabără.


Recent acesta a dat de înţeles într-o emisiunea la TVR Timişoara că sunt factori locali care blochează de regulă proiectele importante de infrastructură sportivă, chiar în această zonă a diferitelor avize.

„Acest stadion se adresează sportului, dar deopotrivă este destinat și tinerilor. Pe lângă evenimente sportive aici se vor organiza concerte, spectacole și alte evenimente pentru timișoreni. Este un prim pas în realizarea unui stadion, după 60 ani în Timișoara. Să ne bucurăm, dar moderat. Îmi place să exult întotdeauna la final, atunci când obiectivul este finalizat. Până atunci trebuie să muncesc și să muncim. O întreagă echipă este pregătită pentru a duce la bun sfârșit acest obiectiv. Și îl vom duce!”, a conchis Tabără.

Sătui de promisiunile autorităţilor de orice fel în acest sens, joia trecută, peste 1.500 de timişoreni au ieşit în stradă pentru a solicita infrastructură sportivă adecvată nevoilor oraşului.

După alegerea companiei care se va ocupa de stadion, primarul Fritz spunea că, de la semnarea contractului, firma are la dispoziție doi ani și jumătate pentru a finaliza investiția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.